was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

Året der gik for RS Competition

By 21. november 2014 No Comments
RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC

Kalenderen viser november måned, og endnu en sæson er nået til vejs ende for team RS Competition. Teamet, der nu har eksisteret i otte år, har efterhånden vokset sig til Danmarks største og mest succesfulde gokartteam med op til flere mesterskaber og VM deltagelser i bagagen. Teamejer, Robert Schlünssen, der også lægger navn til teamet, kan glæde sig over endnu en succesfuld sæson, som har budt på 9 vundne mesterskaber fordelt på både den danske og udenlandske scene.

Sæson 2014 blev indledt med afvikling af RS Racing School på Campillos banen ved Malaga i Spanien. RS Racing School, der hidtil er blevet afholdt på teamets bane i Vojens, var i år flyttet udenlands og havde samlet alle kurser i henholdsvis fysisk træning, mentaltræning, ernæring, køretræning og datalogging på en tur med en uges varighed. 25 kørere deltog med deres fædre og mekanikere på turen, som blev en succes med masser af køretræning, undervisning i de øvrige kurser samt en masse hyggelige timer.

Som et nyt tiltag i år har teamet udvidet og deltager nu også i den tyske Rotax Challenge serie, der afvikles over seks afdelinger på baner i hele Tyskland. Med deltagere i både Rotax Mini, Junior og Senior har opbakningen og indsatsen fra de tyske kørere i RS regi været upåklagelig, og det samme har resultaterne. Allerede før sidste afdeling kunne Junior kører, John Kevin Grams, ånde lettet op og lade sig kåre som tysk mester i Rotax Junior og kigge frem mod VM deltagelsen i Valencia i denne måned. I Rotax Mini blev Dennis Siemens i hans første udendørs gokartsæson nogensinde samlet nummer to. Hos Seniorerne fik Glenn Rupp, der havde gode chancer for at vinde mesterskabet, den knap så sjove side ved motorsport at føle. Han vandt tidtagningen og samtlige indledende heats suverænt. Med en sejr i finalen, ville mesterskabet være i hus. Men det blev i den grad forhindret af konkurrenterne på meget usportslig vis. Trods alt et super debut år for RS Competitions tyske afdeling.

Efter at have besøgt Genk (Belgien), Castelletto (Italien) og Zuera (Spanien) var det i første september weekend tid til sidste stop for Rotax Max Euro Challenge 2014 og denne gang i Salbris, Frankrig. Et flot deltagerantal og varme vejrforhold skabte gode vilkår for afslutningen på Euro Challenge mesterskabet, hvor team RS Competition flere gange i år har gjort sig bemærket helt i toppen. Med for teamet var denne gang i Rotax Senior Martin Henckel Mortensen, Glenn Rupp, Philip Vollstedt, Benjamin Bailly og Dorian Heinrich. I DD2 klassen havde Michael E. Christensen denne gang fået følgeskab af Christian Loft, der halvvejs i 2014 sæsonen foretog et klasseskift fra Rotax Senior til DD2.
Martin Henckel Mortensen sørgede med en tredjeplads i tidtagningen for et godt udgangspunkt, men en efterfølgende fratagelse af resultatet pga. tekniske årsager skabte noget sværere betingelser i kampen om en top 5 placering i det samlede mesterskab. Efter de indledende kvalifikationsheat var han dog igen tilbage på en samlet 12. plads, men var i forsøget på at få en bedre startplacering til finalen tvunget til at bruge sine nye dæk til prefinalen. Martin skulle starte fra en 5. plads, men kunne pga. dækkene ikke hamle op med de forreste, der havde gemt deres dæk, og en 12. plads blev det endelige resultat. Benjamin Bailly, Philip Vollstedt, Glenn Rupp og Dorian Heinrich kvalificerede sig til finalen som nummer 23, 26, 29 og 30. I finalen avancerede Bailly flot og sluttede på 11. pladsen, hans bedste finaleresultat i år. Rupp og Heinrich fulgtes ad et par pladser opad og endte som nummer 25 og 26. Vollstedt udgik efter kun tre omgange.
I det samlede mesterskab lykkedes det Martin at holde sig på tiendepladsen og blev dermed bedste dansker i Rotax Senior ved dette års Euro Challenge. Bailly sluttede på en samlet 21. plads med Rupp lige efter som nummer 22, mens Vollstedt og svenske Max Renberg blev nummer 25 og 30 ud af de i alt 66 pointtagere.
I DD2 endte Christian Loft som nummer 16 i finalen, og Michael Christensen fulgte lige efter på 17. pladsen. Samlet blev det for Michael til en flot 8. plads blandt de i alt 60 DD2 finalister i de fire afdelinger.

RS Competitions Formel Ford afdeling kørte i sidste september weekend det afsluttende løb på banen ved Knutstorp i Sverige. Mathias Kristensen og Jan Jønck lagde ud med en 1. og 2. plads i tidtagningen, hvor Mathias satte sig solidt på Pole Position. Første heat blev en gentagelse af tidtagningen, mens Formel Ford debutanterne byttede rundt i andet heat, så Jan også kom øverst på podiet. Mesterskabsfavoritten, Frederik Schandorff, endte i begge heats på tredjepladsen, men skulle starte sidste løb fra forreste startrække.
Han vandt starten, og Mathias forsøgte flere gange at slippe forbi – men forgæves. Denne gang måtte Mathias og Jan tage til takke med anden- og tredjepladsen.
Knutstop løbet blev afslutningen på dette års Formel Ford mesterskab og samtidig afslutningen på RS Competitions tredje Formel Ford sæson siden opstarten i år 2012. Igen et fint år, hvor begge rookies på blot 15 år som forventet lige skulle bruge de første par løb på at finde farten, men i anden halvdel af sæsonen, var det dem, der skulle fanges.

Sæson 2014 blev også året, hvor RS Competition gjorde comeback i Dansk Super Kart serien (DSK), og her med deltagere i både Cadett Mini, Cadett Junior, KF Junior og KF. Det blev til et upåklageligt comeback, hvor teamet gjorde sig flot bemærket med flere rookies på podiet, da mesterskaberne skulle gøres op. I både Cadett Mini, Junior og KF junior var RS flere gange dominerende, og specielt i den sidste halvdel af sæsonen tog udviklingen fart, og det gik rigtig stærkt.
Julie Friis sørgede for en tredjeplads i DASU mesterskabet, mens Viktor Poulsen kvitterede med en sejr i Mini Cuppen med enhedsmotorer. I det samlede DSK mesterskab blev det til en tredjeplads.

Rasmus Bradahl kørte gennem hele sæsonen rigtig stærkt, og når alt gik op i en højere enhed, var der ingen tvivl om, at han var kongen af Cadett Junior. Det blev til en sejr i både DSK og i Junior Cuppen for enhedsmotorer. I DASU Junior cuppen blev det til en tredjeplads. Særligt i slutningen af sæsonen begyndte også Bastian Buus at blande sig i toppen og kunne glæde sig over en tredjeplads i Junior Cuppen.
Bemærkelsesværdigt var også unge Frederik Vestis præstationer i sin debut sæson i KF Junior. Ved sæsonafslutningen i Søndersø kunne han lade sig kåre som vinder af både DASU mesterskabet og det samlede DSK i KF Junior. Frederik Vesti har med sine kun 12 år uden tvivl mange flere sejre og en stor karriere inden for motorsport foran sig.

Med en målsætning om at være mindst ligeså godt kørende som i år, ser teamchef, Robert Schlünssen, frem til en spændende sæson 2015, og vil samtidig gerne takke alle hjælpere omkring teamet, som har været med til at gøre sæson 2014 til en succes.

Leave a Reply