was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

Afgørelsens time til DSK i Søndersø – RS Competition vinder fire mesterskaber

By 18. september 2014 No Comments
RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - Team

Med perfekte vejrforhold og en vel præpareret bane i Søndersø på Nordfyn var scenen sat for dette års afslutning på det danske Super Kart mesterskab, som er afviklet over 12 afdelinger. Afgørelsens time var kommet, og mere end 100 kørere var mødt op for at kæmpe om de sidste point, der skulle afgøre mesterskaberne. Hos RS Competition kunne man ved løbets afslutning glæde sig over vundne mesterskaber i både Cadett Mini, Junior samt KF Junior og et dermed meget vellykket første år i Dansk Super Kart serien.

Viktor Poulsen var på sin hjemmebane noget nær urørlig både i fredagens og lørdagens træninger. En ny banerekord blev det endda til i lørdagens sidste træning før den vigtige tidtagning. Her fik Viktor i den grad motorsportens uretfærdige side at føle, da det viste sig, at Parc Ferme dækkene var af så dårlig kvalitet, at det kostede ham knap et sekund i forhold til hans træningstider. Herfra var det op af bakke, og Viktor kæmpede en brag kamp for pointene til mesterskabet. Den samlede sejr skulle vise sig at blive en umulig opgave, og Viktor måtte overlade kampen til titeludfordrerne, Lucas Svensson og Rune Kaarsberg. Tidligere på året sejrede den kun 9-årige Viktor i DASU’s Mini Cup, og samlet i DSK blev det til en flot tredjeplads.
Julie Friis var også denne gang rigtig flot kørende og inkasserede både lørdag og søndag en stabil fjerdeplads. En samlet top 3 placering blev det til i DASU mesterskabet, og Julie blev velfortjent belønnet for sin imponerende udvikling i løbet af sæson 2014.

Før afslutningsløbet var Rasmus Bradahl i Cadett Junior 52 point bagud i mesterskabet, men med to
førstepladser at lægge oveni, så det lige pludselig helt anderledes ud i det samlede regnestykke.Bradahl triumferede således i både DSK mesterskabet og Junior Cuppen, mens han i DASU mesterskabet måtte se sig slået af Benjamin Frislund, der i denne sæson har været en virkelig stærk konkurrent til både Rasmus Bradahl og Bastian Buus fra RS Competition. Buus har i den sidste halvdel af sæsonen virkelig gjort sig bemærket i den forreste del af feltet, og denne gang var ingen undtagelse. Med en andenplads i lørdagens tidtagning og en heatsejr startede Buus finalen fra Pole Position. Her gik det desværre galt, da en kollision med Andreas Falch sendte begge en tur af banen. Til søndagens race ventede endnu en chance, og her blev det til en fjerdeplads. Bastian Buus sikrede sig med de gode points en samlet tredjeplads i DASU mesterskabet.

I KF Junior var der lagt op til en dyst mellem Frederik Vesti og Noah Watt. Frederik kendte vilkårene, og vidste, hvad der skulle til for at få DSK mesterskabet i hus. Til forrige afdeling i Thy sikrede han på suveræn vis DASU mesterskabet, og nu havde han chancen for at føje endnu et mesterskab til den efterhånden lange liste over sejre. Selvom det denne gang ikke blev til en finalesejr hverken lørdag eller søndag, holdt Frederik sig foran den vigtigste konkurrent. Den kloge og stabile kørsel udmøntede sig i en flot og fortjent samlet sejr i Dansk Super Kart mesterskabet.
Christian Rasmussen, der efter en brækket albue igen var tilbage i karten, døjede stadig med mén fra skaden, som han pådrog sig ved Rok løbet i Rødby. Gensynet med karten varede desværre kort, da et skateboarduheld kostede ham en brækket hånd, og derfor igen satte ham ud af spillet.

Amalie Wichmann havde en uheldig weekend og kunne ikke leve op til de flotte præstationer fra DSK i Rødby og Grindsted. Teamet vil i vinterpausen forberede hende og resten af kørerne bedst muligt til sæson 2015.

Til alle hjælpere og mekanikere samt kørere skal der lyde en stor tak for en super sæson med masser af pokaler og danmarksmesterskaber. Et fornemt bevis på RS Competition og RS Racing Schools ambitioner om at uddanne og oplære unge kørere til vindere.

Leave a Reply