was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

DSK i Søndersø: En weekend med op- og nedture – Risom gør rent bord

RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - DSK - Dansk Super Kart - Søndersø

Dansk Super Kart er halvvejs i sæsonen, og i weekenden den 13. og 14. juni var Søndersø Karting Klub vært ved 5. og 6. afdeling. For henholdsvis Cadett Junior og KF Junior bød weekenden også på afslutningen på DASU Mesterskaberne 2015. Med en sejr i begge klasser lørdag så pointfordelingen lovende ud. Men skæbnen ville det anderledes, og teamet måtte tage til takke med en 2. og 3. plads i mesterskabet. Det danske ’sommervejr’ blev hele weekenden en stor udfordring og skiftevis regn- og tørvejr skabte svære betingelser for både kørere og mekanikere.

I Cadett Mini gjorde Gianni Andrisani og Jonathan Weywadt begge en ihærdig indsats i jagten på pokalerne. Skiftende vejrforhold skabte store udfordringer for de unge chauffører, og for begge skete det, at de på afgørende tidspunkter løb tør for asfalt og måtte en tur af banen. Gianni var rigtig stærk i det våde føre, og hans bedste placering blev en 6. plads i lørdagens finale. Her udgik Jonathan efter kun en enkelt omgang, mens han i søndagens finale blev nummer 16.

For Bastian Buus i Cadett Junior var der meget på spil, og med Lucas Sommerlund skulle han kæmpe om sejren i det samlede DASU mesterskab. Sommerlund havde inden løbet lagt sig i føring, men med en vigtig og noget uforventet sejr i lørdagens finale reducerede Buus afstanden mellem de to konkurrenter. Søndagens finale skulle vise sig at blive afgørelsens time med kun to points forskel. Her blev det Sommerlund, der trak det længste strå, selvom Buus efter starten havde lagt sig i føring. Men Sommerlund var hurtigere og var taktisk dygtig. Tillykke til Sommerlund med mesterskabet. Victor Poulsen var på hjemmebane og var også flere gange med helt i front. Lørdagens finale sluttede han på en flot fjerdeplads, mens det om søndagen blev til en placering lige uden for top 5 på sjettepladsen. Filip Normann havde en svær weekend i en af Danmarks hårdeste klasser. Han var flere gange indblandet i kollisioner, der sendte ham ud af heatene før tid. Dog lykkes det ham at gennemføre enkelte heats, og her kørte han flot.

Christian Rasmussen i KF Junior havde atter godt gang i karten, og til lørdagens finale blev det til en sejr. Starten på finalen blev noget kaotisk, da banen tørrede hurtigere end ventet, og beslutningen om dæk samt dæktryk blev taget i sidste øjeblik. Her ramte Christian og RS Competition plet, og Christian reducerede pointafstanden til den mesterskabsførende betydeligt. I søndagens finale fik han desværre slet ikke lov at kæmpe om sejren, da han udgik allerede i første sving efter starten. For Rasmus Bradahl var det hele tiden lige ved og næsten. Farten var der, men heldet noget fraværende og bedste placering blev en 8. plads i søndagens finale.

Valdemar Risom sad helt og aldeles på KF klassen, og var en klasse for sig selv. Hans sejr var ikke på noget tidspunkt i fare, og han gjorde rent bord både lørdag og søndag. Mesterskabsføringen er således udbygget betydeligt. Philip Vollstedt var med i kampen om de næste pladser, og var indtil få omgange før slut i søndagens finale tæt på at erobre andenpladsen. Han endte i nærkamp, og måtte tage til takke med fjerdepladsen.

Dansk Super Kart går nu på sommerpause, og i august fortsætter mesterskabet på teamets hjemmebane i Vojens.

Leave a Reply