was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

Grams og Mortensen holdt fanen højt til World Final i Valencia

By 27. december 2014 No Comments
RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - Valencia - World Final

For femte år i træk var RS Competition repræsenteret ved det prestigefyldte Rotax World Final arrangement, der hvert år afholdes for mesterskabsvindere i alverdens lande. Dette år lød det totale deltagerantal på 288 kørere fordelt på fire klasser, så der var lagt op til intense race på den iberiske halvø i Valencia, Spanien. Med for teamet var i år tyske John Kevin Grams, der tog titlen i det tyske Rotax mesterskab, mens Martin Henckel Mortensen for anden gang i træk repræsenterede de danske farver i Senior klassen. Traditionen tro blev arrangementet mandag den 24. november indledt med kart- og motorlodtrækning, hvilket også fungerede som introduktionen af det nye Rotax EVO 2015 koncept.

I de følgende dage fulgte fem træninger, hvor både John Kevin og Martin virkelig var flyvende og leverede rigtig hurtige og lovende omgangstider. Onsdag var det tid til den vigtige og altafgørende tidtagning. Mens de første dage bød på flot solskin, var vejret nu ændret markant, og en glat og langsommere bane var resultatet af nattens regnvejr. For Martin gik det ikke helt som håbet, og det faktum, at han ikke fik nogle omgange i slipstream kostede både på omgangstiden og på placeringen, som blev til en 21. plads. For John Kevin gik det bedre, og han indkasserede en 10. plads og et dermed godt udgangspunkt til de indledende heats. Her blev det dog til noget af en rutschebane for den unge kører i sit første løb uden for Tyskland. Første heat bød på en flot 4. plads, mens næste heat blev det modsatte med en udgået. Sidste heat blev en sand gyser, da John Kevin fra en førsteplads på meget usædvanlig vis kolliderede med en konkurrence midt på langsiden. Dermed blev det altså ikke til en direkte adgang til finalen, men i stedet en 19. plads i fredagens Second Change heatet. Et højt bjerg at bestige på kun syv omgange, men det gik dog stærkt fremad. Desværre manglede tre placeringer, da det ternede flag blev givet, og endestationen var nu nået.
Martin avancerede flot i sine indledende heats med en 2. og en 5. plads, begge gange med heatets absolut hurtigste omgangstid. En udgået med en meget bukket bagaksel som årsag blev det også til, hvorfor han måtte starte prefinalen fra en 15. plads.

Lørdag morgen, finaledag. Naturen ejer ikke medfølelse, og banen ligger under vand. Der er kaos, og banens konstruktion er ikke forberedt på de store mængder vand. Løbsledelsen vurderer, at prefinalerne må aflyses, og kun finalerne afvikles. Denne beslutning er til stor ærgrelse for Martin, der i høj grad havde brug for prefinalen for til finalen at komme helt til tops. Efter en rigtig god start forsvandt magien for Martin, og en fejl i dækket med en punktering til følge sendte Martin ud af spillet efter få omgange i årets VM finale. En nærmest ubærlig og uretfærdig afslutning på et løb, der ellers startede så godt.

Teamet har aldrig før været så stærkt kørende til VM, og teamchef, Robert Schlünssen, er meget tilfreds med kørernes præstation og samtidig glad for at kunne vise, at RS Competition hører med helt i toppen, også til VM. Til næste år bliver kortene atter blandet, og med det nye Rotax Max EVO koncept håber teamet på at komme endnu tættere på til Rotax Max Euro Challenge.

Leave a Reply