was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

Hæsblæsende Rotax Max Challenge på Als

RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - Als - Rotax Max Challenge

Danmarks største gokartteam, RS Competition, havde til fjerde afdeling af det danske Rotax Max Challenge mesterskab en svær og ikke mindst stormende start på weekenden. En kombination af skybrud, lyn og vindstød med orkanstyrke resulterede natten til fredag i, at teamets opstillede telte blev svært beskadiget; ét lettede fra jorden og landede 200 meter væk, mens en del af hovedteltet også blev ødelagt. Mod vejrguderne kæmper altså selv RS Competition forgæves, men med en super opbakning fra teamets medlemmer og mange hjælpende hænder blev oprydningsarbejdet klaret fredag, og lørdag morgen skinnede solen atter og sørgede for perfekt gokartvejr.

Løbets største klasse med 20 deltagere, Rotax Mini, har i denne sæson virkelig udviklet sig, og udgøres af mange kompetente unge racerkørere. Denne gang befandt alle kørere sig inden for det samme halve sekund, hvilket gav spændende race og mange intense kampe gennem hele løbet. Mest iøjnefaldende var Malthe Jakobsen, der igen var rigtig flot kørende og vandt alt, hvad der var muligt at vinde. Sejren kom dog ikke helt uden kamp, og særlig Mick Sørensen og Regina Grynnerup lagde flere gange pres på Malthe. Med anden sejr i træk har Malthe nu udbygget sin føring i det samlede mesterskab. Rigtig hurtig var også Mikkel Tygesen, Magnus Kriklywi og Christoffer Christensen, der i tidtagningen kvalificerede sig som nummer 2, 3 og 4. Noah Sørensen, der kører sin første rigtige sæson, og virkelig viser fremgang, blev nummer 15. Til prefinalen avancerede han yderligere tre pladser, men finalen blev desværre en skuffelse med et gaskabel, der flere gang satte sig fast. Mikkel Tygesen sikrede sig i finalen en tredjeplads og dermed vigtige point til mesterskabet. Christoffer udgik allerede i starten til finalen, og fik dermed en ærgerlig slutning på et løb, der ellers startede rigtig godt. Kriklywi sluttede nummer 15 efter at have kørt tre flotte indledende heats med to fjerde- og en femteplads, som gav han en startplacering som nummer tre til prefinalen.

Frederik Vesti havde en svær weekend og kæmpede en hård kamp mod karten, der bestemt ikke ville, som han ønskede. Han måtte for alvor finde sin køreevner frem og gøre det bedste, han kunne, og han formåede, trods den modarbejdende kart, at holde sig stabilt i top 5. Efter hårdt arbejde lykkes det desværre heller ikke til finalen at finde den sidste fart, men med en samlet andenplads viste Frederik sine sande evner i karten og fik alligevel et flot resultat med sig. Mathias Lund lå hele løbet stabilt omkring tiendepladsen, men fik i finalen sneget sig op på en niendepladsen.

Hos Super Seniorerne var der også kamp om pladserne, og særligt fra RS Competition var det Martin Mortensen og Jannie Johansen, der udmærkede sig. Jannie tog sig af lørdagens Super Pole, mens Martin kvalificerede sig som nummer tre. Benjamin Bailly, der denne gang deltog som forberedelse til Rotax EM i den efterfølgende weekend, blev nummer fem med Philip Vollstedt lige efter sig på sjettepladsen. Finalen blev en ren RSC dominans, kun brudt af vinderen, Christian Sørensen, som i alle heats var hurtig fra start og svær at fange for RS kørerne, selvom omgangstiderne var til det. Bedst i finalen i top 5 blev derfor Martin på andenpladsen efterfulgt af Jannie, Philip og Bailly.

For første gang i denne sæson deltog Michael E. Christensen i DD2 på dansk grund. Med Mads Thomsen, der virkelig er godt kørende og Niklas Vedel Olsen, fik han sit at se til, men lagde godt ud i tidtagningen med en tredjeplads. Dette gentog han i prefinalen, og efter at have fundet mere og mere fart i karten, var han klar til at avancere i finalen. Her blev det desværre en dukkert for Michael, der efter tre omgange måtte forlade banen med et defekt gearskift.

En weekend, der startede med storm og ødelæggelser, men som heldigvis sluttede med flere podieplaceringer og pokaler til RS Competition. Teamet fortsætter allerede næste weekend, hvor det er i aktion hele tre steder; anden afdeling af Rotax EM køres i Castelletto, Italien. Samtidig køres anden DM afdeling i Formel Ford på Ring Djursland med Jan Jønck og Mathias Kristensen i bilerne, og sidst men ikke mindst afholdes femte og sjette afdeling af Dansk Super Kart i Grindsted, hvor der kæmpes om Danmarksmesterskabet i KF Junior, Cadett Junior og Cadett Mini.

Leave a Reply