was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

Masser af podieplaceringer til RS Competition i Thy

RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - Thy - Podie

RS Competition var med helt fremme til tredje afdeling af Rotax Max Challenge mesterskabet den 16. og 17. maj i det nordlige Thy. Under hele løbet blev vejret en afgørende faktor og en stor udfordring for både kørere og mekanikere. Men på trods af skiftende vejrforhold blev det til en masse podieplaceringer og en enkelt sejr til RS Competition.

I Rotax Micro var Frederik Jakobsen på hjemmebane, og i tidtagningen satte han hurtigste tid på en regnvåd bane. Gianni Andrisani placerede sig som nummer seks blandt de 19 andre Micro deltagere. Til finalen var banen tør, og kampene blandt de unge kørere blev intensiveret. Efter en sejr i prefinalen, måtte Frederik nu tage til takke med en flot tredjeplads. Også Gianni havde virkelig fået kørt sig varm, og med en andenplads i finalen sørgede han for sit hidtil bedste DM resultat i karrieren. For Karoline Kriklywi blev det bedste resultat en 8. plads i tidtagningen, mens finalen blev til en 17. plads.
Også i Rotax Mini kunne RS Competition glæde sig over flotte resultater. Victor Frost Bay, Christoffer Christensen og Julie Friis var alle virkelig godt kørende, og i finalen dominerede de og besatte de tre første pladser. Victor viste igen storform og sikrede sig sin anden RMC sejr, mens Christoffer og Julie blev nummer to og tre. Ny i teamet er Valdemar Eriksen, der tidligere har boet og kørt gokart i USA. Valdemar har netop modtaget sin Tonykart, og skal lige vænne sig til både den og de danske baner. Men allerede nu er der ingen tvivl om, at Valdemar nok skal blive en stærk kører i Mini feltet.

De fem RS chauffører i Rotax Junior udgjorde cirka en fjerdedel af feltet på 21 kørere. Bedst i tidtagningen blev hjemmebanekøreren, Malthe Jakobsen. Malthe kørte endnu engang et flot løb, men kunne ikke helt leve op til de sidste triumfer i Ikast og Barmosen. Denne gang måtte han i finalen se sig besejret af Mathias H. Jensen efter tætte dueller. I den samlede DM stilling er Malthe dog stadig i solid føring. Også Mikkel Tygesen, Magnus Kriklywi og Mathias Lund var hele tiden godt med i toppen, mens Benjamin Refshøj var at finde lidt længere nede. I finalen kunne Magnus glæde sig over en flot tredjeplads, mens Mathias efter at have kæmpet med tekniske drillerier hele løbet i finalen lige fik foden inden for pokalrækkerne på femtepladsen. Mikkel sluttede lige uden for top 5 på sjettepladsen, mens Benjamin udgik fra finalen tre omgange før slut.
Hos Rotax Super Senior var det igen Bennet Ahrens og Nicolaj Lindberg, der repræsenterede RS Competition. Begge havde svært ved at hamle op med Mathias Sponholtz, men de prøvede ihærdigt. Bennet Ahrens så meget, at han angiveligt skulle have tyvstartet i finalen, hvilket kostede ham tre sekunders tidstraf og sendte ham fra andenpladsen til sjettepladsen. For Lindberg gik det også lidt op og ned, men med en fjerdeplads i finalen viste han, at han fortsat udvikler og forbedrer sig.

En alt i alt rigtig god og succesfuld weekend for RS Competition, der nu ser frem til næste Rotax Max Challenge, der afvikles i første juni weekend på Sønderborg Racing Center på Als.

Leave a Reply