was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

Mini hattrick og ny banerekord til Jønck og Kristensen på Kinnekulle Ring

RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - Kinnekulle Ring

Efter en kort pause fortsatte Formel Ford danmarksmesterskabet i weekenden den 26. og 27. juni med fjerde afdeling og denne gang under svenske himmelstrøg. Kinnekulle Ring, nær Lidköping, var for Formel Ford feltet ukendt territorium, men for Jan Jønck og Mathias Kristensen fra RS Competition skulle det vise sig at blive et succesfyldt første møde med den meget kuperede og hurtige bane. Allerede onsdag efter et par timers test i Padborg drog teamet nord på for i dagene op til løbet af stifte bekendtskab med banen.

Torsdag og fredag formiddag blev træning og tidtagning afviklet, og for begge kørere udspillede de sig på dramatisk vis. Mathias Kristensen måtte i kvalifikationen pga. en forankørende foretage en undvigelsesmanøvre, der sendte ham en tur i sandet. En afkørsel, der mindede mere om et ørkenbesøg end om en racerbane. Mathias måtte en tur i pit til reparation, og en super mekanikerindsats sendte Mathias på banen igen kort før kvalifikationen oprandt. På sidste omgang satte han en tid, der rakte til P3.
Med ild i sidekassen under dagens træning fik Jan Jønck også en spændende start på løbet, men han holdt hovedet koldt og var ikke overraskende rigtig hurtig til kvalifikationen. Med 3/10 af et sekund sikrede han sig Pole Position til lørdagens første heat.
En førsteplads og en tredjeplads blev facit for Jan og Mathias til weekendens første løb. Jan førte fra start til slut, mens Mathias, der ikke fik så god en start, udkæmpede en hård fight med Frederik Schandorff om andenpladsen. Mathias kørte forbi og trak fra, men en enkelt fejl i et gearskift kostede dyrt og sendte ham tilbage til tredjepladsen. Han nåede dog imidlertid at køre løbets hurtigste omgangstid og snuppede dermed Pole Position til næste løb.

Lørdagens andet heat blev en kaotisk omgang. Jan kom bedst fra start og lagde sig i front, men en safety car periode på fire omgange sørgede for, at feltet blev samlet igen. Mathias var igen lynende hurtig og lagde sig på lur på andenpladsen. I svinget efter den hurtige langside lavede Jan desværre årets første kørerfejl, og måtte en tur i sandkassen. Han kom dog på banen igen og sluttede som 6er. Mathias overtog føringen og kørte en sikker sejr i mål. Lige rundt om hjørnet ventede uheldet dog, da et defekt kugleleje på bilens venstre front havde sænket bilen så meget, at den ikke længere overholdt de tekniske krav. Mathias måtte helt ufortjent vinke farvel til både sejr og hurtigste omgangstid og starte søndagens tredje løb som bagerste mand.

Tredje og sidste løb udløste igen en sejr til Jan Jønck, der dermed i det samlede mesterskab kunne avancere fra en fjerdeplads til en andenplads. Mathias Kristensen kørte et upåklageligt løb og var uhyggelig hurtig. Med flotte og velovervejende overhalinger blev det til en fjerdeplads og tilmed ny banerekord med tiden 51.8 sekunder.

Alt i alt et super teamresultat, hvor det nye RS Competition mekanikerteam har gjort et flot stykke arbejde. Det faktum, at ingen af Formel Ford deltagerne inden løbet havde erfaring med Kinnekulle banen gjorde resultaterne helt uforudsigelige. Jan Jønck og Mathias Kristensen fik derfor endelig en gang for alle gjort det klart, at de, når det hele går op i en højere enhed, er flyvende i deres Aquilla racere. Næste gang venter en større udfordring, når femte DM afdeling afvikles på Ring Djursland.

Leave a Reply