was successfully added to your cart.

Kurv

ChallengeRotax Euro Challenge

Mortensen og Schirmer lige ved og næsten til Rotax EM afslutning i Genk

By 11. september 2015 No Comments
RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - Rotax EM - Genk

Den spektakulære og beundringsværdige gokartbane i Genk, Belgien, dannede i første september weekend rammen om årets sidste Rotax Max Euro Challenge og dermed også afslutningen på et af de mest prestigefyldte gokartmesterskaber i verden. Kørerne måtte til lørdagens og søndagens race kæmpe mod nogle, mildt sagt, småsure vejrguder, og meget omskifteligt vejr gjorde heatene yderst spændende og uforudsigelige.
Rotax Euro Challenge har i år været præget af markant skærpet konkurrence med deltagelse fra flere fabriksteam og store navne i international karting. RS Competition har i hele mesterskabet været repræsenteret af Marcel Schirmer i Rotax DD2 samt brødrene, Andreas og Sebastian Estner, i Rotax Junior. Halvvejs i sæsonen returnerede Martin Henckel Mortensen til teamet efter at have kørt de første to afdelinger for tyske Kartschmiede. Danske Emma Weinreich har ligeledes ved de sidste to afdelinger været at finde hos RS Competition i Rotax Junior. Hun fik til sidste afdeling følgeskab af danske Mathias Lund, der havde sin Euro Challenge debut.

På trods af noget omskifteligt vejr var teamet godt med, og særlig Martin Henckel Mortensen og Marcel Schirmer i Rotax Senior og DD2 skabte sig et godt udgangspunkt med en 6. og 2. plads i kvalifikationen. For Schirmer var andenpladsen en sejr i sig selv, da han med den slog Paolo DeConto, der i øjeblikket hører til kategorien verdens bedste gokartkørere. Hos Juniorerne måtte man efter kvalifikationen erkende, at erfaring er en vigtig faktor, når man begår sig i den internationale elite. De placerede sig alle i den sidste del af feltet. Bedst gik det for Andreas Estner, der med et super Second Chance heat sikrede sig en plads i finalen, hvor det blev til en 19. plads.

Stabilitet har siden Martin Henckel Mortensens comeback til RS Competition været det mest kendetegnende ord for ham, da han permanent er hurtig og godt kørende. Denne gang var ingen undtagelse, og en sejr i det første kvalifikationsheat blev beviset. Herfra begyndte udfordringerne desværre at melde sig, og i prefinalen fik han risikoen ved at starte fra yderbanen på en bane som Genk at mærke. Oveni kom 5 strafsekunder, hvilket gav ham en startplacering som 19 i finalen. Også her skulle Martin sættes på en prøve, da han kort efter starten blev sendt af banen og måtte trække karten fri fra græsset. Derefter var han som skudt ud af en kanon og kæmpede sig fra sidste mand tilbage til 15. pladsen med omgangstider til top 3.
For Schirmer i DD2 blev kvalifikationsheatene et lotteri i forhold til dækvalg, da regnen flere gange truede og skabte tvivl blandt kørere og mekanikere. Et lotteri, hvor Schirmer og flere af frontkørerne desværre satsede forkert begge gange. Til prefinalen var han derfor henvist til 8. startposition. Finalen blev en hård omgang, da finnen, RoopeMarkannen, som Schirmer konkurrerede med om den samlede tredjeplads i mesterskabet, havde sin bror til at holde Schirmer i skak. Det betød, at de begge sluttede uden for top 10 på grund af et større sammenstød.

Samlet i Rotax Euro Challenge mesterskab blev det for Martin Henckel Mortensen til en 11. plads, mens Marcel Schirmer sluttede som nr. 4. Farten var uden tvivl til mere, og for begge gælder det, at de har et topresultat i mesterskabet til gode. De har udvist stort potentiale og der er ingen tvivl om, hvor i rækkerne de hører til. Teamet har endnu en chance for at slå til, når Rotax International Open, hvor de sidste pladser til Rotax verdensmesterskabet uddeles, køres på Adria banen i Italien i slutningen af oktober.

Leave a Reply