was successfully added to your cart.

Kurv

ChallengeDansk Super Kart

Op- og nedture for RS Competition til Dansk Super Kart i Grindsted

By 7. september 2015 No Comments
RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - DSK - RSC - Dansk Super Kart - Grindsted

Det danske Super Kart mesterskab lakker mod enden, og efter en lang og spændende sæson intensiveres kampen om mesterskabspointene nu for alvor. Med flotte kørerbesætninger i alle deltagende klasser var Grindsted Gokart Klub i sidste august weekend vært ved en nervepirrende kamp om de sidste point. Point der kan få stor betydning, når mesterskabet afsluttes i Roskilde om få uger. Flere kørere fra RS Competition har længe ligget til at kunne få mesterskabet i hus, men blev i Grindsted udfordret af såvel mekaniske defekter som tvivlsomme dommerkendelser.

Teamets yngste, Jonathan Weywadt, kæmper stadig en ihærdig kamp for podiepladsen i Cadett Mini klassen. Ihærdigheden har både sine belønninger og sine bekostninger, og i lørdagens tidtagning kostede den desværre en afkørsel efter kun få omgange. Med en startplacering som nummer 13 ventede der derfor hårdt arbejde, og i finalen kom Jonathan stærkt tilbage og kvitterede med en flot 5. plads. I søndagens race blev det til en 8. plads. Gianni Andrisani fandt denne gang aldrig helt rytmen, og hans bedste placering blev en 8. plads i lørdagens finale.

I Cadett Junior blev der gået til stålet, og i en sådan grad at løbet flere gange måtte afbrydes med rødt flag. Baneobservatører samt dommere begyndte derefter at pudse brillerne en ekstra gang, når de 25 juniorer skulle på banen. Det førte til, at der blev uddelt en hel del advarsler og tidsstraffe – nogle mere fortjente end andre. Den skærpede opmærksomhed fra løbsledelsen fik store konsekvenser for mesterskabskandidaten, Bastian Buus. Efter en flot andenplads i lørdagens race var der virkelig noget at kæmpe for i søndagens 10. afdeling, men her gik stort set alt galt. Tidtagningen mislykkedes og gav et dårligt udgangspunkt til kvalifikationsheatene. Her blev det til en 5. plads og en sidsteplads på grund af en defekt starter. I finalen var Bastian flyvende op gennem feltet, men dommeren idømte ham 10 sekunders straf for en overhaling på en konkurrent. En uforståelig dom, som i stedet for en 5. plads gav Bastian en 14. plads. For Viktor Poulsen blev det også en svær weekend, og selvom farten flere gange var til topplaceringer, blev det bedste finaleresultat en 9. plads. Filip Norman var flere gange i nærkontakt med en kører, der i den grad var kandidat til de mange uddelte strafpoint. Til søndagens finale slap han dog endelig fri og havde nogle gode fights på banen.

Også i KF Junior var løbet præget af en del sammenstød, der flere gange involverede RS kørerne, Christian Rasmussen og Rasmus Bradahl. Som konkurrenter havde de denne gang navne som Noah Watt, Frederik Vesti og Mikkel Høyer, der alle normalt begår sig flot på den internationale karting arena og tydeligt er skarpe i de tætte dueller. Bedst gik det for Christian Rasmussen, der i de to finaler fik en 4. og 5. plads. Bradahls bedste finaleresultat blev en 9. plads med omgangstider, der matchede løbsvinderens tider.

For Valdemar Risom og Philip Vollstedt startede det godt, men sluttede brat til lørdagens afdeling, da begge udgik fra finalen kort efter starten. Til søndagens race kvalificerede de sig som nummer 2 og 3, og Philip Vollstedt så længe ud til at skulle vinde første kvalifikationsheat. Kun en defekt kølerslange satte en stopper for det og gav i stedet sejren til Risom. I andet heat kom han stærkt tilbage og sejrede. Med Risom på Pole og Vollstedt på tredjepladsen så det lovende ud for finalen. For Risom gik gassen desværre af ballonen, og han gennemførte ikke finalen. Vollstedt sluttede som i Vojens lige uden for pokalrækken på 4. pladsen og måtte se sig slået af en stærk hjemmebanekører.

Leave a Reply