was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

RMC Åbningsløb i Wackersdorf gav podieplaceringer i Rotax Mini, Junior og DD2

RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - Robert Schlünssen - RMC - Wackersdorf - Rotax Mini - Rotax Junior - DD2

RMC Åbningsløb i Wackersdorf gav podieplaceringer i Rotax Mini, Junior og DD2 19.05.2015 – Efter generalprøven til RMC Open i april måned, var det nu alvor, da RS Competition den 9. og 10. maj deltog ved åbningsløbet til dette års tyske Rotax Max Challenge mesterskab i Wackersdorf. Tæt på 150 kørere fra ti forskellige nationer var mødt op for at kæmpe om pointene i det eftertragtede mesterskab. De mange forskellige nationer og flere europæiske topkørere skyldes formentlig afviklingen af Rotax Euro Challenge på samme bane i juli måned. Fredagens træning bød på flot sommervejr, mens lørdagen bød på skiftevis regn- og tørvejr. Til søndagens heats var sommervejret tilbage og skabte perfekte betingelser for startskuddet til mesterskabet.

Som ved generalprøven var Mads Riis og Tim Tramnitz igen i topform. De stjal endnu engang billedet, og markerede sig selv som vinderkandidater. Med halvanden tiendedel forspring tog Tramnitz sig af Pole Position med Riis lige ved siden af sig på andenpladsen. Derefter tog Riis over og vandt både prefinale og finale. De to unge kørere er virkelig med til at hæve niveauet i Rotax Mini klassen, og der er ingen tvivl om, at de har givet folk noget at tale om.

Med i alt 30 kørere var Junior klassen godt besat. Andreas Estner og Dennis Siemens lagde godt ud i tidtagningen med en tredje- og fjerdeplads, mens Sebastian Estner blev nummer 17. De indledende heats gav Siemens to femtepladser, Andreas Estner en 4. og 19. plads, mens lillebror, Sebastian, var at finde lidt længere nede som nummer 21 og 13. I prefinalen gjorde Andreas Estner et flot comeback til fjerdepladsen. Sebastian avancerede til niendepladsen, mens Siemens oplevede en ærgerlig gentagelse fra Open løbet på samme bane en måned tidligere og måtte udgå efter en påkørsel. Finalen blev til en femteplads til Andreas Estner, og også for Sebastian sluttede det godt med en flot 8. plads. Siemens formåede at køre sig igennem mere end halvdelen af heatet, og da det ternede flag viftede, var han nået op på en 12. plads. Flot kørsel, der også gav ham titlen som bedste Rookie ved åbningsløbet.

44 Senior kørere var denne gang fremmødt, hvorfor klassen til tidtagningen blev delt i to. Med fra RS Competition var Pascal Drewing, John Kevin Grams, Dorian Heinrich og Niklas Bendfeldt. Derudover deltog danske Jannie Johansen og tyske Glenn Rupp som gæstekørere. Bedst blandt RS Seniorerne i tidtagningen var Drewing på 12. pladsen. Dernæst fulgte Grams på 17. pladsen, Jannie på 20. pladsen og Bendfeldt, Rupp og Heinrich på henholdsvis 23., 25. og 27. pladsen. Efter de indledende heats, som også foregik i grupper, var stillingen følgende: Hos Grams, Heinrich, Rupp og Jannie var der fremgang, og de placerede sig henholdsvis som nummer 12, 13, 15 og 17. Drewing, der ellers sikrede sig en sjetteplads i første heat, udgik fra andet heat med en defekt kæde, hvorfor han måtte starte prefinalen som nummer 23.
Bendfeldt var på 26. pladsen. Men med alle Senior kørere videre til finalen, var RS Competition nu opsat på at finde den sidste fart og få dem alle længere frem i rækkerne. Men i motorsport er der desværre flere ting, der kan gå galt, end godt, og for Rupp gik det rigtig galt, da han efter en kollision i starten måtte udgå med en hårdt beskadiget ramme. Hos Drewing, Jannie og Grams på 8., 9. og 10. pladsen gik det bedre, mens Heinrich og Bendfeldt fik en 13. og en 23. plads. Finalen blev noget kaotisk, og med en relativ høj hastighed ved starten hører sammenstød på langsiden desværre ikke til sjældenheder på Wackersdorf banen. Det måtte Drewing sande, da han kolliderede kun få meter efter starten var frigivet. Jannie måtte en tur i græsset for at undgå sammenstødet, men kom godt tilbage og endte med at blive bedste RS kører med en niendeplads. Derefter fulgte Grams på 13. pladsen, Bendfeldt på 16. pladsen og Heinrich på 20. pladsen. Rupp udgik endnu engang efter ellers at være godt på vej op igennem feltet.

For Marcel Schirmer og Marius Rauer i DD2 blev det også et udfordrende løb. Schirmer havde problemer med at holde på dækkene og måtte samtidig kæmpe med den meget hurtige EM favorit, Ferenc Kancsar, fra Ungarn. Det blev til en solid tredjeplads, både i tidtagningen, de indledende heats, prefinale og finale. Et godt udgangspunkt for det foranstående mesterskab, hvor fem afdelinger stadig resterer. Rauer placerede sig midt i feltet og leverede i finalen hans bedste resultat med en 13. plads.

Alt i alt en god opstart, som bød på topplaceringer i Rotax Mini, Junior og DD2, mens der er i Senior er plads til forbedring. Næste opgave bliver tredje afdeling af den danske Rotax Max Challenge, som afvikles i Thy, og dernæst venter 3. og 4. afdeling af Dansk Super Kart i pinseweekenden i Rødby.

Leave a Reply