Kurv

Challenge

RS Competition til EM i kartsportens hjemland

RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - EM

I dagene fra den 26. maj til 1. juni var Castelletto banen i nærheden af Milano, Italien, andet stop for Europas mest populære gokart serie, Rotax Euro Challenge. Tilslutningen af deltagere var igen bemærkelsesværdig med over 170 kørere fra 37 nationer. Ugen startede med perfekte vejrforhold, men et tordenvejr natten til lørdagens race gav lavere temperatuer, hvilket passede RS Competition ganske glimrende.

Philip Vollstedt fandt i løbet af de frie træninger virkelig rytmen og var flyvende til fredagens tidtagning. Her lagde han sammen med Martin Henckel Mortensen på 10. pladsen afstand til sine øvrige teamkammerater og kvalificerede sig som nummer ni blandt de i alt 63 garvede Senior kørere. En yderst fremragende præstation af Vollstedt, der kører sit første år i Senior klassen. Tyske Glenn Rupp blev nummer 36 med belgiske Benjamin Bailly lige efter som 39. For Christian Loft og Max Renberg var det lidt op af bakke, og som nummer 54 og 59 havde begge en stor opgave foran sig, hvis håbet om en finaleplads skulle blive en realitet. Efter de fire kvalifikationsheat så stillingen lidt anderledes ud. Martin havde avanceret til en samlet 7. plads, mens Vollstedt var rykket et par pladser tilbage som samlet 21. Også Bailly og Rupp havde gjort fremskridt og begge kørt sig til en finaleplads som nummer 25 og 28. Ligeledes snuppede også Loft og Renberg mange pladser, men desværre ikke nok til finalen. Med placeringer som nummer 11 og 12 i Second Chance heatet, blev det desværre endestationen for dem.

I finalen gik det galt for Martin, da han kort efter starten blev påkørt og sendt helt bagerst i feltet. En afkørsel, der ikke var til at overse, og som fik løbets kommentatorer til at rette opmærksomheden mod ham. Efter flotte præstationer ved de tidligere Euro Challenge afdelinger konkluderede de ham til at være en ”great overtaker”, og den omtale levede han i den grad op til, da han i løbet af finalen fra sidstepladsen kørte sig tilbage til en samlet 17. plads. De øvrige tre kørere arbejdede sig ligeledes op gennem feltet i den hårde finale, og særligt Rupp udmærkede sig og kørte sig på fornem vis fra en startplacering som nummer 24 til niendepladsen. Bailly fulgte efter og kørte sig til en 13. plads – hans hidtil bedste resultat ved dette års EM. Vollstedt måtte på grund af en teknisk defekt i prefinalen starte bagerst i feltet til finalen. Han sluttede som nummer 22 og kunne glæde sig over at have kørt et EM, hvor han virkelig har gjort sig bemærket helt i toppen.

Michael E. Christensen repræsenterede også denne gang RS Competition i DD2 klassen, hvor feltet i år uden tvivl udgøres af nogle af verdens bedste gokartkørere. Med en samlet 12. plads i tidtagningen så det lovende ud for Michael, der har flere succesfulde år i KZ2 gerkart klassen bag sig. Med tre fornemme fjerdepladser i kvalifikationsheatene sørgede han for en startplacering som nummer seks til prefinalen. Finalen endte med en 9. plads, hvilket har sendt ham ind i top 5 i den samlede EM stilling.

Rotax Euro Challenge fortsætter i midten af juli under varme himmelstrøg i Zuera, hvor teamet i sæson 2009 for første gang stiftede bekendtskab med højhastighedsbanen placeret i det nordlige Spanien.