was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

RS Competition fortsætter i toppen til Pinseløb i Rødby – sejr i Mini og Senior

RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - Pinseløb - Rødby

På den lille kringlede gokartbane i Rødby, som om få år vil høre fortiden til, blev femte afdeling af Rotax Max Challenge og DM mesterskabet i pinsen afviklet. RS Competition havde denne gang kørere i fire ud af de fem deltagende klasser, og i Rotax Micro var Mads Riis og Viktor Poulsen, der normalt deltager i Cadett Mini og Junior, med som gæstestartere og brugte løbet som forberedelse til Dansk Super Kart senere i denne måned på samme bane. Begge leverede fremragende kørsel og var dominerende fra start til slut. Mads Riis viste lige fra første træning et stort overskud, vandt alle heats og kunne dermed i sin Rotax debut betræde podiet som vinder. Viktor var under hele løbet en sikker 2er og gav god grund til forhåbninger om podiepladser til syvende og ottende DSK afdeling.

Malthe Jakobsen udbyggede i Rotax Mini sin DM føring med et hattrick af finalesejre, da han for tredje løb i træk i finalen kunne krydse stregen med en sejrsmargen på 3 sekunder. Udover en påkørsel i tidtagningen forløb alting perfekt, og Malthe fik endnu engang vist, at han i øjeblikket er flyvende i Mini klassen.
Meget flot og imponerende kørte også Christoffer Christensen, der med en andenplads i tidtagningen lavede en flot start på løbet. Efter de indledende heats var han nummer 8, og finalen blev til en 9. plads. Mikkel Tygesen og Magnus Kriklywi var efter de indledende heats nummer 2 og 3, mens Noah Sørensen var på en flot 10. plads ud af de 17 Mini kørere. I finalen kæmpede Mikkel og Magnus med den for tiden meget hurtige Regina Grynnerup, og Magnus måtte efter hård kamp overgive sin tredjeplads til hende og tage til takke med fjerdepladsen. Tygesen blev på andenpladsen, og Noah rykkede et par pladser tilbage og sluttede som nummer 12.

Hos Juniorerne så det lige fra tidtagningen ud til, at sejren skulle blive Frederik Vestis. En kørefejl i prefinalen kostede imidlertid dyrt, og en for sen nedbremsning for enden af en regn glat langside sendte Frederik tilbage til sjettepladsen, hvilket også blev startplaceringen til finalen. Her gjorde han alt, hvad han overhovedet kunne, og selvom han kørte de absolut hurtigste omgangstider, var det ikke nok til at fange Michael Christiansen i front.
Mathias Lund havde et par uheldige indledende heats, hvor han flere gange måtte en tur af banen. Til prefinalen var heldet endelig på hans side, og den glatte bane på slicks dæk passede ham yderst godt. Men en femteplads kørte han sin hidtil bedste prefinale. Finalen blev til en 9. plads.

Nicolaj Lindberg i Rotax Senior er nu for alvor ved at finde sig til rette og blander sig mere og mere i toppen. Prefinalen blev til en flot andenplads, der længe så ud til at kunne blive til en førsteplads, kun stoppet af et forkert dækvalg. Finalen endte med en fjerdeplads og dermed hans første pokal siden hans gokartdebut i starten af denne sæson. I det samlede DM mesterskab ligger han på en tredjeplads.

I Rotax Super Senior sørgede Martin Henckel Mortensen i tidtagningen for ny banerekord, og ligeledes blev det i alle tre indledende heats til tre førstepladser. Jannie Johansen deltog igen i Super Senior og var efter de indledende heats nummer fire. Derefter fulgte Christian Loft og Philip Vollstedt på sjette- og syvendepladsen. I prefinalen og finalen slog Jannie til og vandt foran Martin på tredjepladsen, og Christian Loft sørgede med en femteplads for podiepladser til tre ud af fire RS chauffører. Philip måtte desværre udgå fra finalen med et defekt tændrør.

RMC og DM mesterskabet holder nu to ugers pause, men i mellemtiden deltager RS Competition i den tyske RMC i Ampfing, hvor det lige nu indtager førstepladsen i Junior med John Kevin Grams og tredjepladsen i Senior med Glenn Rupp.

Leave a Reply