was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

RS Competition til Rotax Nordisk Mesterskab – sejr i Micro og Senior

By 21. august 2014 No Comments
RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - Podie

Den danske sommerpause er forbi, og efterårssæsonen er skudt i gang. Ikast gokartbane var for niende gang vært ved Nordisk mesterskab for Rotax klasserne, og traditionen tro blev det rent vejrmæssigt en blandet fornøjelse med skiftevis regn- og tørvejr. Efterhånden kan man vidst roligt sige, at det ikke er et rigtigt Nordisk Mesterskab uden en regnbyge i tide og utide.
Generelt var der fin deltagelse i alle klasserne, dog med undtagelse af Super Senior, der var reduceret til kun fire kørere. RS Competition havde denne gang ingen deltagere i denne klasse. Rotax Micro og Mini klassen fortsætter med at vokse, og var med henholdsvis 16 og 20 deltagere løbets største klasser.

Johannes Korsager, lokal fra Vojens karting klub, deltog under kyndig vejledning og med grej fra RS Competition som gæstekører. Johannes kørte et super flot løb og sikrede sig med en 1., 2. og 7. plads i de indledende heats Pole Position til prefinalen. Det stod imidlertid klart, at der manglede lidt fart til den hurtige Thomas Vig Krøjgaard, og i fællesskab besluttede Johannes, far Kent og RS Competition at skifte motor. Med et alt eller intet sats kunne Johannes efter en tæt og intens fight i finalen kalde sig Nordisk Mester 2014. Et stort tillykke til Johannes med det flotte resultat og hurtigste omgangstid.

Konkurrencen i Rotax Mini klassen er i løbet af sæsonen blevet betydelig hårdere. Malthe Jakobsen, der hidtil har været flyvende, manglede denne gang lidt fart på tør bane og vandt kun et enkelt indledende heat i regn. Med en startplacering til nummer 5 til finalen ventede et stykke hårdt arbejde, men han leverede en flot indsats og sled sig frem til en andenplads.
Christoffer Christensen gav endnu engang folk noget at tale om, da han i finalen noterede sig som den absolut hurtigste kører – hele to tiendedele hurtigere end den næsthurtigste, hvilket gjorde ham til en overbevisende vinderkandidat. Men en overhaling, der var lige sen nok, kostede i finalen dyrt, og Christoffer måtte tage til takke med tredjepladsen.
Mads Riis, der indtil nu har deltaget i Dansk Super Kart i Cadett Junior klassen, besluttede sig kort før løbet for et klasseskift. På trods af den begrænsede træning i Rotax Mini karten, blandede Mads sig flere gange i top 10 og sluttede i finalen lige uden for top 5 på sjettepladsen. En fin debut til Mads Riis, som bliver spændende at følge til de sidste DM afdelinger.
Noah Sørensen var tilbage efter en lang sommerpause og skulle lige bruge lidt tid til at banke rusten af. Han lavede en flot tidtagning med tiende hurtigste tid blandt de 20 deltagere. Finalen sluttede med en 16. plads.

Frederik Vesti var flot kørende og gjorde til lørdagens tidtagning og indledende heats i vådt føre rent bord. Til søndagens sidste indledende heat var han tilmed ubesejret og kunne derfor starte prefinalen fra forreste startrække. Her blev der gået hårdt til stålet, og Frederik blev sendt et par pladser tilbage, hvorfor Frederik fik brug for sin evne til at holde hovedet koldt og bevare overblikket. Han kæmpede sig flot tilbage til andenpladsen, men kampen om sejren i det afgørende øjeblik blev desværre ikke aktuel.
Mathias Lund kørte en god tidtagning og nogle gode indledende heats i regnvejr, hvor det blev til en enkelt top 5 placering. I tørvejr rakte farten ikke helt til top 5, og Mathias sluttede finalen på 8. pladsen.

Nicolaj Lindberg leverede, hvad der må være sæsonens hidtil største overraskelse. Med en tredjeplads i tidtagningen så det lovende ud for Nicolaj, der kun har et halvt års erfaring i gokartsporten. Prefinalen sluttede med en andenplads, og herefter gik bølgerne højt og Nicolaj kunne lugte sejr. I finalen slog han til og tog både sejren og titlen som Nordisk mester i Rotax Senior i sin første gokartsæson. Et super resultat og et stort tillykke med titlen.

Nicolaj Lindberg som stolt vinder af Nordisk Mesterskab i Rotax Senior.

Christian Loft, som hidtil har været at finde i Rotax Super Senior klassen, har for nylig besluttet sig for et klasseskift og konkurrerer nu i DD2 klassen. Christian var under hele løbet i stand til at køre i top 3 og kæmpede med Thomas Smith og Nicolaj Christensen om podiet. Til finalen blev han desværre sat ud af kampen med et defekt tændrør som årsag. En ærgerlig afslutning, men teamet forventer stærke resultater fra Christian i efterårssæsonen.

Om blot en uge er Formel Ford mesterskabet tilbage på dansk jord, og Ring Djursland er i weekenden vært ved femte afdeling af Danmarksmesterskabet. Jan Jønck og Mathias Kristensen er efter en succesfuld weekend i Kinnekulle mere end klar til at jagte point i kampen om medaljer.

Leave a Reply