Kurv

Challenge

RS Competition til Rotax ‘Windy’ Winter Cup i Valencia

RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - Rotax "Windy" Winter Cup - Valencia

Blot en uge efter en vellykket RS Racing School indledte RS Competition i dagene fra den 11.-14. februar løbssæson 2016 med Rotax Winter Cup. Løbet arrangeres af organisationen RGMMC, som også står bag Rotax Euro Challenge serien, og foregik på Kartodromo International Lucas Guerrero banen, hvor også RS Racing School fandt sted. Det blev et løb, hvor vejrguderne gav den gas med vind og storm med vindstød af orkanstyrke. Selvom temperaturen viste 18-20 grader, satte den kraftige vind både kørere, motorer og ikke mindst telte på en prøve, og slipstream skulle hurtigt vise sig at blive nøglen til succes.

Med for RS Competition var i Rotax Junior danske Mathias Lund og Valdemar Eriksen. Largim Ali, der deltog på dette års RS Racing School, havde sin debut hos RS Competition og sammen med Valdemar også sin debut i et internationalt Rotax løb. Fra den tyske RS Junior afdeling deltog Sebastian Estner, og i Rotax Senior var Jannie Johansen tilbage efter et halvt års pause.

Selvom solskin det meste af tiden skabte gode forhold, så holdt vinden aldrig pause, og kørere såvel som mekanikeres evner blev testet til det yderste. RS Competition var godt kørende til onsdags- og torsdagstræningerne. Fredag eftermiddag stod tidskvalifikationen på programmet, men koldere temperaturer og mindre sandstorme på en vindblæst bane skabte svære betingelser og krævede anderledes kartopsætninger. Bedst blev Jannie og Valdemar med en 22. plads i henholdsvis Rotax Senior og Junior. Dernæst fulgte Estner på 23. pladsen, mens Largim og Mathias var nummer 34 og 36.

Til lørdagen og søndagens løb havde vinden endnu ikke lagt sig, men var heldigvis ikke nær så voldsom som dagene før. Kvalifikationsheatene blev skudt i gang, og da pointene blev talt sammen, var kun Estner videre direkte i finalen i Junior kategorien. De resterende måtte en tur i Second Chance heatet, hvor de otte heatdeltagere skulle køre om de sidste seks finalepladser. Her begyndte det rigtig godt for de tre kørere, og det så ud til at alle tre havde chance for at gå videre. Valdemar begyndte imidlertid at kæmpe med Largim, og det førte til, at afstanden til de sidste to kørere reduceredes. Derfor gik kun Largim videre, og Valdemar måtte tage til takke med 7. pladsen. Mathias sikrede sig en finaleplads med en placering som nummer 4.
Bedre gik det for Jannie i Rotax Senior, der i løbet af de tre kvalifikationsheat avancerede 13 placeringer og derfor kunne se frem til at starte søndagens prefinale fra en 9. plads. I søndagens warm up rakte omgangstiderne til en 10. plads, og i prefinalen var en top 5 tæt på at blive en realitet. Efter hård kamp de første omgange stak Jannie af mod top 5, som på de sidste omgange var inden for rækkevidde. En kørerfejl satte hende dog lidt tilbage, og det blev til en 6. plads. Til finalen blev medgang til modgang, og et skub bagfra i starten sendte både Jannie samt kørerne på startposition 2 og 4 langt ned i rækkerne. Jannie fandt aldrig tilbage i den gode rytme og måtte tage til takke med en 14. plads.
Junior drengene fulgtes ad i prefinalen og blev nummer 27., 28. og 29. I finalen avancerede Estner, men en 10 sekunders straf for ikke at respektere ’the track limit’ sendte ham igen tilbage til 27. pladsen. Bedst blev Mathias på 23. pladsen, og Largim blev nummer 31.

Næste punkt på kalenderen for RS Competition er BNL Kick Off løbet i Genk midt i marts, som fungerer som forberedelsesløb til første Rotax EM afdeling på samme bane i slutningen af måneden.