was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

RS Competition til Rotax Winter Cup i Campillos

By 2. februar 2015 No Comments
RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - Rotax Winter Cup - Campillos

Blot to uger efter afviklingen af RSC Racing School var det tid til den første styrkeprøve i sæson 2015. For sjette gang blev det populære Rotax Winter Cup afholdt på Campillos banen tæt ved Malaga i Spanien, samme bane som RSC Racing School foregik. I alt 112 kørere fra 27 nationer var tilmeldt dette års udgave, og RS Competition var fremmødt med i alt fem kørere fordelt på klasserne Rotax Junior og Rotax DD2. I Junior deltog tyske Andreas Estner og svenske Hugo Andersson, begge rookies på den internationale scene. I DD2 gjorde danske Tobias Holm comeback efter et års pause fra gokart. Han blev ledsaget af tyske Marius Rauer og Marcel Schirmer, der allerede sidste sæson debuterede hos RS Competition.

Med introduktionen af det nye Rotax EVO 2015 koncept fungerede løbet også som forberedelse til Rotax sæsonen, nationalt som internationalt. Onsdagen og torsdagens træning blev derfor særligt brugt til at teste adskillige kombinationer af både nyt og gammelt materiel. Med blandede vejrforhold til træningerne var der masser af udfordringer for teamet, men særligt DD2 kørerne tog det i stiv arm, og var i vådt føre meget hurtige og helt i toppen i DD2 feltet.

Andreas Estner havde som sidste mand direkte i finalen en stor opgave foran sig til søndagens prefinale. Som sædvanlig var der i Junior feltet en del tumult. Estner slap udenom og avancerede til en 22. plads.
Ved den altid spændende og nervepirrende start på finalen slap heldet desværre op. Estner kolliderede i første sving, men kunne heldigvis køre videre igen, dog med langt op til resten af feltet, og en 32. plads blev den endelige placering. En 19. plads i tidtagningen blev dermed hans highlight til dette debutløb.

De mange spekulationer om regn blev natten til søndag en realitet, og til søndagens warmup blev kørerne mødt af en regnvåd bane. Her var Tobias Holm flyvende og kørte sessionens andenhurtigste tid kun 0,021 sekund fra den hurtigste. Prefinalen skulle han starte fra sjette startrække på 12. pladsen. Også tyske Marius Rauer var hurtig og lige efter Holm på omgangstiden. Marcel Schirmer placerede sig lidt længere nede i feltet. Til prefinalen var banen igen blevet tør, men al greb var imidlertid forsvundet, og køreforholdene var svære. Det helt store spørgsmål var nu valget af dæk. RS besluttede sig for regndæk, hvilket desværre skulle vise sig at være forkert. Det bakkede derfor for alle tre RS chauffører, og kun Rauer placerede sig bedre, end han startede og endte som nummer 18. Schirmer og Holm udgik efter henholdsvis femte og sjette omgang.

Til finalen var det helt store spørgsmål, hvem af DD2 kørerne, der kunne køre sig længst frem i feltet. Marcel Schirmer og en af verdens bedste DD2 kørere, Birel Art fabrikskører Xen De Ruwe, startede fra de to sidste positioner og fløj gennem feltet og formåede at blive henholdsvis nummer 10 og 11. Marius Rauer sluttede hans debut løb på en 15. plads og leverede dermed en fin præstation. Tobias Holm sluttede på en 17. plads efter hele finalen at have kæmpet med motorproblemer pga. en brækket stelledning.

Alt i alt har teamet lært meget om det nye grej og har på samme tid givet tre ud af fem kørere deres internationale debut. Næste løb bliver BNL Kickoff i midten af marts på Genk banen i Belgien.

Leave a Reply