was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

Schirmer avancerer til top 3 i Rotax Europamesterskab

RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech

The home of karting’ – Italien er kartsportens hjemland, og Castelletto banen nær Milano var i sidste maj weekend vært for anden afdeling af Rotax Euro Challenge. Det er tredje år i træk, at Europas mest populære Rotax serie besøger Italien, landet hvor kartsporten dyrkes med stor passion. Med for RS Competition var Andreas Estner i Rotax Junior og Marcel Schirmer i Rotax DD2. Begge skulle de kæmpe i deres respektive klasser mod nogle af verdens bedste Rotax kørere med mange års international erfaring og adrenalinniveauet på det absolutte højdepunkt.

For Andreas Estner blev det en svær opgave, og han fik aldrig rigtig den fornødne fart i karten. Det skyldes formentlig hans aggressive kørestil, som ikke harmonerer med en bane med meget gummi i asfalten og høje temperaturer. Teamet og Estner måtte efter en 10. plads i Second Change heatet erkende, at der ikke var mere at komme efter, og vil nu arbejde på at tilpasse kørestilen til de udfordrende forhold.

Bedre gik det for Marcel Schirmer i Rotax DD2 klassen, der talte navne som Paolo DeConto og Anthony Abbasse. Tidtagningen endte med en 7. plads ud af de i alt 31 kørere. Derefter leverede han klog og flot kørsel i de indledende heats, som endte i to tredjepladser og en femteplads. Som sædvanlig kæmper Marcel en hård kamp med sine dæk, og i prefinalen var der desværre ikke mere bagdæk tilbage. Han holdt sig med nød og næppe i top 10 med en 9. plads. Til finalen kunne han endelig gøre brug af det andet sæt løbsdæk, og herfra tog det form. Med en god start fik Marcel et godt udgangspunkt, og han var rigtig hurtig i første halvdel af finalen. Han hentede en del placeringer og sluttede på en flot fjerdeplads. I det samlede DD2 Europamesterskab er han nu at finde på en tredjeplads.

Rotax Max Euro Challenge er nu halvvejs i sæsonen og tager sig en lille pause, inden det i går løs i Wackersdorf, Tyskland, fra den 20. til den 26. juli.

Leave a Reply