was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

Tysk Rotax Max Challenge intensiveres i Wittgenborn – RSC med helt fremme

By 17. august 2015 No Comments
RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - Tysk Rotax Max Challenge - RSC - Wittgenborn

Efter en måneds pause fra den tyske Rotax Max Challenge fortsatte mesterskabet den 8. og 9. august på Vogelsbergring i Wittgenborn. Over 100 kørere var fremmødt for at deltage i kampen om pointene, og med løbet som starten på anden sæsonhalvdel intensiveres mesterskabet nu i alle klasser. Og intens race var der masser af på den kun lige over en kilometer lange bane, der med sine skarpe sving og kun ganske få muligheder for overhaling kræver snilde og tålmodighed hos kørerne. Med temperaturer på over 30 grader blev Wittgenborn det tredje løb i rækken kørt under ekstrem varme forhold.

I Rotax Mini blev løbet lig med den første RMC sejr for 10-årige Tim Tramnitz, der efter adskillige andenpladser i de tidligere afdelinger nu blev belønnet for sin stabilitet og hårde arbejde. En belønning der udløste stor begejstring og sågar glædestårer hos den unge kører fra Hamburg. Mads Riis måtte denne gang se sig slået af tronen og tage til takke med 2. pladsen. Riis og Tramnitz, der både er teamkammerater og konkurrenter, var denne gang i nærkontakt og måtte begge en tur af banen i prefinalen. Men trods sammenstødet formåede de alligevel at vise deres suverænitet og erobre podiet.

Juniorbesætningen hos RS Competition var denne gang udvidet, da også danske Mathias Lund havde taget turen til Tyskland for at prøve kræfter i løbsserien, der med sit høje niveau måler sig godt med den internationale gokartstandard. Det samme gjaldt for Malthe Jakobsen, der pga. sin alder kun kunne deltage i fredagen og lørdagens træning. Sebastian Estner, temaets yngste junior kører, leverede en flot præstation i tidtagningen og blev nummer 2. Storebror, Andreas Estner, blev nummer 6. Dernæst fulgte Dennis Siemens og Mathias Lund på 9. og 14. pladsen. Efter de indledende heats var Sebastian stadig bedst og havde kun tabt en enkelt placering. Andreas blev med en defekt kæde i det ene heat sendt tilbage på 12. pladsen. Dennis Siemens havde avanceret til 7. pladsen og kørte i andet heat tredjehurtigste tid. Mathias var på 15. pladsen. Til finalen kom Andreas Estner tilbage og overtog 3. pladsen fra lillebror, Sebastian, der blev henvist til 5. pladsen. Siemens faldt også lidt tilbage og sluttede løbet som nummer 12. Lund måtte udgå med et defekt krumtapsleje, men gjorde det stadig godt ved sit første internationale løb.

Hos Seniorerne var kørergruppen reduceret til tre og bestod af Martin Henckel Mortensen, Dorian Heinrich og Pascal Drewing. Bedst i tidtagningen blev Mortensen, der tog sig af Pole Position, mens Drewing og Heinrich fulgte på 8. og 15. pladsen. Efter de indledende havde Drewing arbejdet sig op til en samlet 4. plads, mens Mortensen, som var ude af stand til at starte i andet heat, var sendt tilbage som nummer 11. Heinrich var nummer 22. Finalen blev for Mortensens vedkommende en sand gyser. Han var efter starten som skudt ud af en kanon, og adrenalinniveauet var på højdepunktet. Men efter en god start forsvandt magien desværre, og Mortensen kolliderede med den førende og måtte en tur af banen. Hvad der kunne være blevet en suveræn førsteplads, blev i stedet til en 19. plads. Bedste Senior fra RS Competition blev derfor Pascal Drewing på en 7. plads, og Dorian Heinrich fik også god fart på og endte som nummer 10.

Som ved Euro Challenge i Wackersdorf var Marcel Schirmer i DD2 igen suveræn hurtig i træningerne. Tidtagningen blev dog kun til en 2. plads, som i de efterfølgende heats blev byttet til en sejr og en andenplads. Herfra gik det desværre den forkerte vej, og til prefinalen kæmpede Schirmer med slidte dæk, mens finalen blev til en tredjeplads.

Næste afdeling af tysk Rotax Max Challenge køres i midten af september i Kerpen.

Leave a Reply