was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

Viktor Frost Bay og Malthe Jakobsen sejrer til RMC Åbningsløb i Ikast

RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - RMC - Ikast

I anden aprilweekend tog det danske Rotax Max Challenge mesterskab sin begyndelse. Åbningsløbet fandt sted i vante omgivelser på Ikast banen, og bød på godt race, særligt i de mindre klasser. RS Competition var fremmødt med såvel nye som gamle ansigter, og havde deltagere i både Rotax Micro, Mini, Junior samt Super Senior. Teamet kunne glæde sig over mange flotte placeringer, og i både Mini og Junior klassen blev det til en sejr.

Med i Rotax Micro, det første trin på Rotax stigen, var Gianni Andrisani, Karoline Kriklywi og Frederik Jakobsen, sidstnævnte lillebror til Malthe Jakobsen. Rotax Micro klassen vokser hastigt og var med sine 18 deltagere en af løbets bedst besatte klasser. Bedst gik det for Gianni, der både i prefinale og finale 1 sikrede sig en femteplads. Til finalen blev det til en 7. plads. Lige efter fulgte Frederik på 8. pladsen, og for Karoline blev det til en 15. plads.

Victor frost Bay, ny hos RS Competition og lokal Ikast kører, leverede en flot præstation i Rotax Mini klassen. 11-årige Victor startede sin gokart karriere som 8-årig og har indtil nu kørt i en Dino kart. Tidtagningen blev til en andenplads, men derefter tog det fart for unge chauffør, der vandt alle sine heats. Lige efter Victor fulgte Christoffer Christensen, der sidste år blev en del af teamet. Han tog sig af Pole Position og sikrede sig en flot andenplads i finalen og kørte tilmed hurtigste omgangstid. Julie Friis, der sidste år var at finde i Cadett Mini i RS regi, er i år skiftet til Rotax Mini, og hun kører stærkt – rigtig stærkt. Hun kvalificerede sig i tidtagningen som nummer tre, og indkasserede i de indledende heats to andenpladser og en tredjeplads. Til finalen måtte hun tage til takke med en femteplads. Der er ingen tvivl om, at de tre RS mini kørere har sat sit aftryk ved første DM afdeling, og det bliver rigtig spændende at følge dem videre i sæsonen.

Sidste års Mini kørere, Malthe Jakobsen, Magnus Kriklywi og Mikkel Tygesen er i år alle rykket til Junior klassen, og her fortsætter de sidste års gode takter. Mathias Lund kører sit andet år i Rotax Junior og for team RS Competition. Ny i flokken er Benjamin Refshøj, der dog tidligere har stiftet bekendtskab med teamet. 22 Rotax Junior kørere var fremmødt, og der var lagt op til hård race. I tidtagningen sikrede Malthe sig sin første Pole Position siden hans debut i Junior klassen. Næstbedst blev Magnus Kriklywi på tredjepladsen, og derefter fulgte Mathias Lund på fjerdepladsen. Mikkel Tygesen placerede sig lidt længere nede på 8. pladsen med Refshøj lige efter på 9. pladsen. I den samlede stilling efter de indledende heat lå Malthe stadig i front, mens Mathias og Magnus havde byttet pladser, men stadig var nummer 3 og 4. Mikkel og Refshøj var ligeledes fortsat nummer 8 og 9. Til finalen kunne Malthe glæde sig over sin første og suveræne Junior sejr ved en DM afdeling. En imponerende sejr af den kun 11-årige nordjyde, der i år deltager i Junior på dispensation. Mathias Lund sørgede med en flot fjerdeplads for sit hidtil bedste DM resultat siden Rotax debuten. Mikkel Tygesen tabte en enkelt placering og endte på en 9. plads. Magnus Kriklywi faldt tilbage på 10. pladsen, men noterede sig som finalens hurtigste kører, mens Refshøj også tabte et par placeringer og endte som nummer 17.

I Rotax Super Senior kører Nicolaj Lindberg sit andet år for RS Competition, og har i år fået følgeskab af tyske Bennet Ahrens, der ligesom Victor i Rotax Mini har kørt for det danske Dino team. Lige fra start kæmpede begge en brag kamp for at slå den lokale og meget hurtige Mathias Sponholtz af pinden, men uden held. Bennet fik en sikker andenplads, mens Nicolaj endte som nummer 6.

Alt i alt en super opstart på dette års Rotax Max Challenge mesterskab for RS Competition, hvor de mange podieplaceringer vidner om effekten af RSC Racing School i uge 5 i Campillos. Der er dog ikke meget tid til at hvile på laurbærrene, før det om to uger igen går løs med anden afdeling i Barmosen ved Vordingborg. I mellem tiden indledes Dansk Super Kart, hvor teamet også igen i år deltager i Cadett Mini/Junior samt KF Junior og KF.

Leave a Reply