was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

Danmarksmesterskab til Vesti og girlpower til DSK i Thy

By 3. september 2014 No Comments
RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC

RS Competition deltog i weekenden den 23. og 24. august på én og samme tid både i det danske Rotax Max Challenge mesterskab og Dansk Super Kart. Sidstnævnte var denne gang rykket helt nord på til Thy, som især kendetegnes ved, at man, uanset metrologernes meldinger, aldrig kan være sikker på, hvad vejret byder. Endnu engang holdt dette faktum stik, og vejrguderne sørgede for en god blanding af både regn- og tørvejr. Thy løbet var for KF Junior lig med afslutningen på DASU mesterskabet, som Frederik Vesti inden løbet førte med kun ét enkelt point. I det danske Super Kart mesterskab var det andensidste afdeling.

Julie Friis i Cadett Mini er for alvor ved at finde rytmen og leverede til søndagens løb girlpower på fornem vis. I tæt fight med Lucas Svensson kæmpede hun om sejren. Svensson kom forbi, men så let skulle det ikke blive. Julie svarede hurtigt igen med en overhaling, der rimede på sejr, pokal og jubel. Julie Friis kunne, endda på hendes fødselsdag, glæde sig over sin første sejr i Dansk Super Kart. Til lørdagens løb blev det til en mere beskeden fjerdeplads. For Viktor Poulsen gik det ligeledes bedst til søndagens løb, hvor det også blev til en fjerdeplads. Viktor har haft det lidt sværere, siden mesterskabet ikke længere afvikles med enhedsmotorer, men der er ingen tvivl om, at han med sine evner bag et rat stadig hører til helt i toppen i Cadett Mini klassen.

I Cadett Junior gjorde Bastian Buus og Rasmus Bradahl i den grad bemærket. Begge var de som skudt ud af en kanon, og noterede sig hele weekenden som de hurtigste kørere i feltet. Til lørdagens tidtagning besatte de første- og andenpladsen, Buus på Pole Position. I finalen byttede de rundt, men fortsatte dominansen, og Bradahl kunne med Buus bag sig på andenpladsen køre i mål som vinder af niende DSK afdeling.
Dominansen så ud til at skulle fortsætte søndag, men her blev de hyppige vejrskift en stor udfordring. Bradahl tog sig af tidtagnings Pole Position, mens Buus med et forkert valg af dæktryk blev sendt helt tilbage til en 15. plads. Velvidende at han havde farten, ventede der nu Buus hårdt arbejde. I de indledende heats kørte han sig stærkt tilbage, og med en startplacering som nummer 5 til finalen var han igen, hvor det gjaldt. I mellemtiden havde Bradahl også sikret sig Pole Position til finalen, og de to RS drenge havde skabt sig et godt udgangspunkt. For Bradahl slap heldet desværre op, da nedbremsningen til første sving fik motoren til at gå ud, en meget usædvanlig fejl. Med absolut hurtigste omgangstid blev det til en 8. plads. Buus kom stærkt tilbage og overtog hurtigt føringen i finalen. Det så længe ud til, at Bastian skulle vinde hans første DSK afdeling i hans rookie sæson. Han tabte desværre kampen på sidste omgang og måtte stille sig tilfreds med en stadig mere end godkendt andenplads.

For Frederik Vesti i KF Junior stod det allerede inden weekenden klart, at kampen om mesterskabet skulle blive yderst spændende og nervepirrende. Med en afstand på blot et enkelt point mellem Vesti og Emil Dose ville hvert eneste point få afgørende betydning, og en sejr til Dose og en fjerdeplads til Vesti i lørdagens finale skabte for alvor spænding i mesterskabsjagten. Den tætte kamp fortsatte lige til sidste point, men efter flot kørsel til søndagens løb kunne den kun 12-årige Frederik, der allerede har flere mesterskaber i bagagen, krydse stregen både som vinder af 10. afdeling og vinder af DASU mesterskabet i hans første år i KF Junior klassen. Et utrolig flot resultat.

Amalie Wichmann i KF2 havde denne gang en knap så god weekend.
På trods af manglende fart formåede hun dog alligevel at blande sig i top 3 i enkelte heats, men de to finaleplaceringer blev en 7. og 9. plads.

Om blot to uger afholder Søndersø karting klub DSK finalen, hvor de sidste danske titler for 2014 uddeles.

Leave a Reply