was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

Høje temperaturer skabte svære betingelser til Euro Challenge i Zuera

RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - Euro Challenge - Zuera

Ekstrem varme og uvante vejrforhold i Zuera, Spanien, skabte til tredje afdeling af Rotax Euro Challenge mesterskabet store udfordringer for teamet, og især overophedede motorer gav udfordringer hos kørere såvel som mekanikere. Som sædvanlig mødte RS Competition talstærkt op til det prestigefylde Rotax EM mesterskab, som tæller navne som Harry Webb, verdensmester i 2012 og Ben Cooper, ligeledes flere gange verdensmester.

Endnu engang imponerede Philip Vollstedt og viste storform ved tidtagningen med en samlet syvendeplads ud af de 54 deltagere i Rotax Senior klassen. Vollstedt kunne derfor starte sine kvalifikationsheat fra 3. og 4. startposition. Dernæst fulgte Martin Mortensen som nummer 32, Benjamin Bailly som nummer 40 og Max Renberg og Christian Loft som henholdsvis nummer 47 og 48.

Efter to knap så succesfulde Rotax Euro afdelinger kom svenske Max Renberg endelig frem i feltet. Med en 4. plads i Second Chance heatet sikrede han sig den finaleplads, som han de forrige afdelinger har kigget langt efter. Og fra en startplacering sidst i feltet avancerede han i løbet af finalen hele 16 pladser og kunne ved det ternede flag køre i mål som nummer 15. En tiltrængt og ikke mindst fortjent optur til den svenske RSC kører. Christian Loft måtte også en tur i Second Chance heatet grundet elektriske problemer i kvalifikationsheatene, som var meget svært at løse. En 11. plads rakte desværre ikke til en finaleplads, men som et plaster på såret blev problemerne løst, og hans omgangstider matchede frontkørerne i heatet.
Direkte i finalen var Martin Mortensen, Philip Vollstedt og Benjamin Bailly. Desværre for Martin var han i finalen involveret i noget tumult og en påkørsel på tredje omgang sendte ham flere pladser tilbage. Det kunne være blevet til meget mere, men Martin måtte tage til takke med en 13. plads, hvilket på nuværende tidspunkt giver ham en samlet placering som nummer 5, kun ti point efter 3. pladsen.
Det samme gjaldt for Philip Vollstedt, der i et sammenstød i starten blev sendt helt bagerst og sluttede finalen på en 28. plads. Mindst ligeså uheldig var Bailly, hvis finale sluttede, før den overhovedet begyndte. En defekt starter tvang ham ufortjent til at se finalen fra sidelinjen efter at have kæmpet sig flot tilbage fra tidtagningsresultatet.

En 15. plads i prefinalen og en 6. plads i finalen var facit for RS Competitions DD2 kører, Michael Engstrøm Christensen. Efter at have været med helt fremme i top 5 i samtlige kvalifikationsheat blev Michael sat på noget af en prøve, da han i starten til prefinalen blev sendt helt bagerst af en modstander. Den lange opkørsel gennem feltet forløb således fra starten af prefinalen til slutningen af finalen, hvor han igen var tilbage og sluttede lige uden for top 5. Et flot comeback efter en påkørsel, der heldigvis kun kostede ham en enkelt plads i den samlede stilling, hvor målsætningen stadig er en top 3 placering.

Efter en weekend med både op- og nedture drager teamet nu atter mod Danmark, hvor næste punkt på programmet er fjerde afdeling af Formel Ford danmarksmesterskabet, der denne gang afholdes under svenske himmelstrøg på Kinnekulle Ring.

Leave a Reply