was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

Malthe Jakobsen og Martin Mortensen kåret ved sæsonafslutning i Ikast

By 13. november 2015 No Comments
RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - Podie - Ikast - Martin Mortensen - Malthe Jakobsen

Ikast gokartbane blev i sidste september weekend endestationen for dette års Rotax Max Challenge mesterskab, som er afviklet over ni afdelinger. RS Competition har ved alle afdelinger stillet talstærkt op, og særligt enkelte kørere har gentagende gange udmærket sig og var derfor udråbt som forhåndsfavoritter. To mesterskaber og tre finalesejre blev facit for teamet ved sæsonafslutningen, hvor også vejret viste sig fra sin bedste side og sørgede for perfekte betingelser for årets sidste kamp om mesterskabspointene.

Som ved de forrige afdelinger var dominerende det bedst beskrivende ord for RS Competitions meget talentfulde Mini kørere. I tidtagningen tog Christoffer Christensen, Malthe Jakobsen, Mads Riis og Mikkel Tygesen sig af de første fire pladser, mens Magnus Kriklywi og Noah Sørensen blev nummer 6 og 11.
Efter de indledende heat havde Malthe indtaget føringen og henvist Christoffer til andenpladsen. Mads, Mikkel og Magnus stadig befandt sig på tredje-, fjerde- og sjettepladsen. Noah havde mistet en enkelt plads og var nu nummer 12.
Til finalen blev drengene spredt mere ud i feltet, da Christoffer og Mikkel i prefinalen havde et mindre sammenstød, der gav dem startplaceringer i sidste startrække til finalen. Mikkel kørte sig tilbage til 10. pladsen, mens Christoffer avancerede yderligere til sjettepladsen. Fjerde- og femtepladsen gik til Mads og Magnus. Noah sluttede lige bag Mikkel på 11. pladsen blandt de i alt 18 Mini deltagere.
Malthe Jakobsen i Rotax Mini sikrede sig allerede i Thy det samlede mesterskab, men det afholdt ham ikke fra at tage endnu en overbevisende sejr og dermed gøre det klart, at han er den rigtige til at få laurbærbladene om halsen. Som prikken over i’et sikrede sejren ham også det Jyske mesterskab. Endnu engang skal der lyde et stort tillykke til Malthe for det flotte resultat i sin rookie sæson i Rotax Mini.

Mathias Lund forsøgte denne gang at gentage succesen fra Thy løbet, hvor det blev til en femteplads, men med lidt flere deltagere i Rotax Junior klassen denne gang var der hård kamp om podiepladserne. Det blev i tidtagningen og i de indledende heats til en samlet 8. plads, som han i prefinalen og finalen byttede ud med en 7. plads.
Nicolaj Lindberg var denne gang tilbage i Rotax Senior klassen efter at have siddet over ved sidste afdeling. Han var derfor mere end klar til at komme tilbage i karten, og lagde også flot ud med at sikre sig Pole Position i tidtagningen. Til prefinalen tvang en defekt benzinslange ham til et forlade banen før tid, hvorfor han måtte starte finalen fra bagerst startrække. Men så let lod Nicolaj sig ikke slå ud, og han kørte sig gennem feltet og kvitterede med sin anden finalesejr i sit debut år i gokart – endda på samme bane.
I Rotax Super Senior var Martin Henckel Mortensen en overbevisende sejrsherre og tog sig af alle indledende heats, finale 1, prefinale samt finale, hvilket for andet år i træk sikrede ham titlen som Danmarksmester og ikke mindst billetten til det prestigefyldte Rotax Verdensmesterskab, der i år afholdes i Valencia i slutningen af november måned. Stort tillykke til Nicolaj og Martin med finalesejrene samt med VM billetten til Martin.

Christian Loft var denne gang plaget af tekniske drillerier, og han fandt aldrig helt tilbage i den gode rytme fra forrige afdeling i Thy. Hans bedste resultat blev en 6. plads i finalen, hvilket vidner om at det ikke gik som ønsket.
Samtlige mesterskaber er nu afsluttet og med titlen i Rotax Super Senior og Mini, Rotax Junior i det tyske Rotax mesterskab, 1. pladsen til DSK i KF Junior og Cadett Junior samt Mini og Junior Cup titlen, kan teamet kun være tilfreds sæsonens resultat. Endnu engang tak til alle hjælpere og kørere for den bedste sæson nogensinde.

Leave a Reply