was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

Marcel Schirmer viste storform til Rotax Euro Challenge i Salbris

RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - Marcel Schirmer - Salbris - Rotax Euro Challenge

I første april weekend var ventetiden forbi, og den tolvte Rotax Max Euro Challenge sæson blev skudt i gang. Over 160 kørere fra 33 nationer var samlet i Salbris, Frankrig, for at prøve kræfter med en af verdens hårdeste løbsserier. Særlig DD2 feltet var spækket med stjerner og talte blandt andet navne som Paulo De Conto, CRG fabrikskører samt SODI fabrikskørerne, Arnaud Kozlinsky og Anthony Abbasse. RS Competition var fremmødt med to tyske kørere, Andreas Estner i Rotax Junior og Marcel Schirmer i DD2.

For 14-årige Andreas Estner er den internationale karting arena stadig meget ny, og kun et enkelt udenlandsk løb står indtil nu på CV’et. Med 60 kørere i Junior feltet fik han sin opgave for, og det blev under onsdag- og torsdagstræningerne tydeligt, at han var oppe mod nogle meget erfarne og kompetente unge herrer. Tidtagningen tog han dog med stiv arm, og Estner kvalificerede sig midt i feltet som nummer 30, hvilket gav startplaceringer som nummer 15 og 16 i de indledende heats. Til lørdagens race sørgede vejrguderne for silende regnvejr og skabte svære vilkår for kørerne. Estner kæmpede en hård kamp på det glatte underlag og sluttede heatene på en 16., 19. og 21. plads. Desværre ikke nok til at sikre en plads direkte i finalen, men derimod en startplacering som nummer 13 til Second Chance heatet. Her blev en 9. plads, kun tre pladser fra finalen, endestationen for Estners Euro Challenge debut. Estner deltager i sæson 2015 i den tyske Rotax Max Challenge og vil også være på deltagerlisten, når Euro Challenge gør sit næste stop i Castelletto i slutningen af maj måned.

Marcel Schirmer var i DD2 klassen i den grad med til at stjæle billedet og gav virkelig folk noget at tale om. Med sine kun fire år i karting leverede han en yderst imponerende præstation, som uden tvivl har udråbt ham til en af forhåndsfavoritterne ved dette års Rotax EM. Blandt de 40 DD2 deltagere kvalificerede han sig som nummer 3 og kunne således starte et enkelt indledende heat fra Pole Position. Første heat startede godt, og Schirmer følte sig godt tilpas i det glatte føre. Desværre tabte det ene forhjul luft, og han faldt tilbage til ottendepladsen. De resterende heats bød på to femtepladser, hvilket med resultatet fra første heat gav en startplacering som nummer 10 til prefinalen. På en solbeskinnet bane var Schirmer til søndagens race mere end klar til at hente de tabte placeringer tilbage. Prefinalen gav en 7. plads, mens han i finalen tog en stor del af opmærksomheden, da han krydsede målstregen som nummer fire og samtidig noterede sig som den hurtigste kører blandt de fem frontrunners. Et rigtig godt udgangspunkt til den videre EM kamp.

Næste punkt på kalenderen for RS Competition bliver indledningen på både den danske og tyske Rotax Max Challenge i Ikast og Wackersdorf samt de sidste Formel 4 testdage i Oschersleben inden debutløbet i slutningen af april måned.

Leave a Reply