was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

RS Competition henter vigtige mesterskabspoint i Ampfing

RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - Ampfing

I første juni weekend, den 6. og 7. juni, fortsatte det tyske Rotax mesterskab med anden afdeling i Ampfing, banen med den sydligste lokalisation i dette års løbskalender. Op mod 130 kørere havde taget turen til den bayerske del af Tyskland og var alle klar til at kæmpe om de vigtige mesterskabspoint i såvel det
tyske som det østrigske Rotax mesterskab. Begge mesterskaber afvikles samtidig, og kørerne præmieres samlet, mens pointene
fordeles forskelligt. Strålende solskin weekenden lang sørgede for høje temperaturer, som både skabte gode løbsforhold, men også udfordringer for både kørere og grej.

I Rotax Mini var der endnu engang guldregn, og Mads
Riis gentog succesen fra RMC Open og det seneste RMC. Med Pole Position i tidtagningen og en sejr i både prefinale og finale var Riis igen en klasse for sig. Som en skygge fulgte
teamets anden kører, Tim Tramnitz, efter Riis, men en overhalingsmulighed viste sig aldrig. Efter finalen kunne Tramnitz glæde sig over en andenplads og hurtigste omgangstid.

Blandt Juniorerne var Andreas Estner hurtigst fra RS Competition. En femteplads i tidtagningen blev udgangspunktet, mens Sebastian Estner og Dennis Siemens kvalificerede sig som nummer 13 og 14. Efter de indledende heats var Andreas stadig på femtepladsen, og måtte starte prefinalen herfra. Her lykkedes det ham ikke at avancere yderligere, mens bror Estner rykkede op på 11. pladsen. Siemens måtte sande, at der i motorsport ofte er flere ting, der kan gå galt, end ting, der kan gå godt, og han udgik med kun tre omgange tilbage. I finalen blev dette understreget, da han slet ikke kom til start. For Andreas Estner gik det fremad, og da det ternede flag markerede finalens afslutning kunne han glæde sig over en tredjeplads. Sebastian Estner sluttede på en 12. plads.

Sidste års Junior mester, John Kevin Grams, leverede sit hidtil bedste resultat i år og indkasserede i finalen en femteplads, hvilket i det tyske mesterskab rakte til en tredjeplads. Et resultat, der nu har sendt ham på en fjerdeplads i det samlede mesterskab. Niklas Bendfeldt var denne gang meget bedre kørende end ved den seneste RMC i Wackersdorf. Efter de indledende heats var han nummer 9 blandt de i alt 33 Senior deltagere. I finalen fortsatte han de gode takter, men måtte afgive et par placeringer og slutte som nummer 12. Pascal Drewing var uheldig i sit ene indledende heat og måtte starte prefinalen fra position 20. Finalen sluttede han som nummer 11, men manglende motorkraft tillod ham ikke at avancere yderligere.

Et andet af weekendens helt store højdepunkter var Marcel Schirmer i DD2, der i øjeblikket virkelig er godt kørende. Tidtagningen var ikke umiddelbart noget af juble over, og med en 11. plads havde Schirmer noget af en opgave foran sig. Han kæmpede sig fremad og havde efter de indledende heat byttet 11. pladsen ud med en fjerdeplads. Prefinalen blev til en femteplads, og nu var det klart, at der skulle ske noget, for konkurrencen i DD2 klassen er hård. En setup ændring skulle vise sig at blive afgørende og sejrsgivende, og Schirmer kunne i finalen høste frugten af det gode arbejde og kvittere med sin første RMC sejr, både personligt og for RS Competition.

Næste tyske RMC afdeling afvikles i første juli weekend på Oppenrod banen, tæt ved Frankfurt. Efter to kørte afdelinger ud af seks fører teamet mesterskabet i Rotax Mini, Junior og DD2.

Leave a Reply