was successfully added to your cart.

Kurv

ChallengeRotax Euro ChallengeRotax Max Challenge

RS Competition stærkt udfordret af dækkrig før Rotax Max Challenge afslutning

By 23. september 2015 No Comments
RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - Rotax Max Challenge - RMC

Teamet fratages vigtige point fra succesfuld afdeling på hjemmebane i Vojens.

Hvad der ellers var en succesfuld og pointgivende weekend på teamets hjemmebane i Vojens, der blandt andet bød på en Danmarksmester før tid og sejr i både Rotax Mini, Junior og Senior, blev få dage efter overtrukket med en sort sky, da RS Competition blev idømt en straf for at køre på udenlandske regnvejrsdæk. En straf, der betød, at 7 ud af 11 RS kørere fik frataget deres point fra løbet. Samlet ser det ud til, at op til 17 deltagere i løbet diskvalificeres.

Årsagen til denne dom skal findes i en fejl opstået, da RS Competition efter bedste overbevisning handlede korrekt og udleverede regndæk til weekendens løb, der bød på noget omskifteligt vejr. I det danske Rotax reglement står skrevet, at regndæk anvendt til løbskørsel skal være mærket med en dansk stregkode. Uden mulighed for at tjekke stregkoderne fordelte teamet dækkene tilfældigt blandt kørerne – overbevist om, at dækkene var af dansk oprindelse. Men tilfældighederne kom til at spille en fatal rolle, og det skulle vise sig, at der var uorden på dækhylderne.

RS Competition deltager i internationale løbsserier som den tyske Rotax Max Challenge og Rotax Euro Challenge, hvorfor dæklageret udgøres af både danske, tyske og Euro Challenge dæk. Heri skal grunden til fejlen findes. Men alt taget i betragtning, må det siges at være en hård dom for en uintenderet fejl, særligt når alle regndækkene produceres sammen sted ved Heidenau fabrikken i Tyskland. Der er kørere, der end ikke har kørt på de dæk, der er dømt ulovlige, men som blot har foretaget den obligatoriske dækregistrering inden tidtagningen. Det undrer mange i dansk Rotax, at det ikke er muligt for forbrugerne at se, hvilke dæk der er kodet med danske stregkoder. Paradoksalt nok vil HL Racing ikke benytte en stregkodelæser, som i alle andre lande er standard procedure.

Det er nu otte år siden, at RS Competition for første gang i 2007 gjorde entré i det danske Rotax Max Challenge mesterskab. Dengang var der sjældent mindre end 30 deltagere pr. klasse. Siden har teamet vokset sig større og har i høj grad været med til at hæve niveauet i dansk Rotax og gjort deltagelse attraktiv.
Derfor er dommen et hårdt slag i ansigtet, og teamet så gerne fejlen håndteret på anden vis. Hele sagen er håndteret meget uprofessionelt, og dækkene er end ikke afsløret i Parc Ferme til løbet. Udmeldingen er først kommet fem døgn efter sidst afviklede heat. Det er ingen hemmelig, at de ramte kørere føler sig godt og grundigt trådt over tæerne. Særligt for de yngre kørere helt ned til 11 års alderen er det en dom, som er både svær at forstå og håndtere.

Anstrengelserne og forberedelserne til den foranstående mesterskabsafslutning i Ikast er intensiveret, og en forhåbentlig vellykket weekend og mesterskabsafslutning kan føre til, at ærgrelsen over denne dom huskes kortere tid end glæden over et godt teamresultat.

Leave a Reply