was successfully added to your cart.

Kurv

Uncategorized @da

RS Competition tæt på topplaceringer til Rotax Euro Challenge i Wackersdorf

RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - Rotax Euro Challenge - Wackersdorf

RS Competition var med, da Rotax Euro Challenge for første gang i mere end to år var tilbage på det spektakulære anlæg i Wackersdorf i Sydtyskland. Mesterskabet er over halvvejs i sæsonen og tredje afdeling blev afviklet i temperaturer omkring 30 grader og kun enkelte regnbyger. Igen var over 100 kørere fra mere end 30 nationer mødt op for at kæmpe om de eftertragtede EM point. For RS Competition blev det en weekend med både op- og nedture, og i både Rotax Senior og DD2 meldte teamet sig som medaljekandidater. Med i Rotax Junior var som sædvanlig brødrene Andreas og Sebastian Estner. De havde denne gang fået følgeskab af danske Emma Weinrich, der med kun ét års erfaring var helt ny på den udenlandske gokartscene. I Rotax Senior deltog tyske Dorian Heinrich, og som teamkammerat havde han danske Martin Henckel Mortensen, der gjorde comeback efter at have kørt for Formula K i sæsonens første halvdel. I DD2 var Marcel Schirmer ene og alene om at repræsentere teamet.

Det nye tekniske udstyr fra Rotax forårsagede denne gang store problemer for mange af de deltagende teams og hos RS Competition særligt i Senior klassen. Mens Marcel Schirmer i DD2 var umærket af problemerne og nærmest urørlig i onsdagen og torsdagens træninger, var både Heinrich og Mortensen plaget i træningerne. Der manglede flere sekunder til de hurtigste, hvilket især for sidstnævnte er usædvanligt. Efter hårdt arbejde kunne Mortensen til fredagens warm up før den vigtige tidtagning kvittere med andenhurtigste tid, mens Heinrich stadig manglede fart. Dette skyldtes dog ikke længere manglende motorkraft. Tidtagningen blev for både Junior og Senior klassen noget kaotisk, da løbsledelsen i frustration over den langsomme kørsel på de første omgange valgte at afbryde begge juniorgrupper og den ene seniorgruppe med rødt flag. Afbrydelsen betød selvfølgelig, at de fleste af kørerne ikke kunne udnytte de nye løbsdæk optimalt. For både Estner brødrene og Mortensen blev det således til en startplacering noget længere nede i rækkerne end håbet. Emma Weinrich blev nummer 42, men med en tidsmæssig afstand til de forreste, der var markant mindre end hvad kunne forventes med en så kort gokartkarriere. I kvalifikationsheatene kæmpede hun en brag kamp, og selvom finalepladsen må vente lidt endnu, så udviste Emma stort potentiale i hendes internationale debut. Med en samlet placering som nummer 23 var Andreas Estner direkte i finalen, mens Sebastian måtte en tur i Second Change heatet, som også blev hans endestation. Efter en del tumult i både prefinale og finale måtte Andreas tage til takke med en 18. plads, som dog stadig er hans bedste internationale resultat hidtil.

Martin Henckel Mortensen kunne i sit første indledende heat høste frugten af en god og sikker start og køre fra en 12. til en 2. plads. Knap så godt gik det i de to sidste heats, hvor han var indblandet i de efterhånden nærmest obligatoriske sammenstød i starterne på Wackersdorf banen. Heldigvis rakte placeringerne dog til en direkte finaleplads som nummer 18. For Heinrich på en samlet 49. plads var der langt til finalen, og med en 17. plads i Second Change heatet var der ikke mere at komme efter. For Martin lød planen nu på en top 10 placering i prefinalen, og dette formåede han også ved at hente otte placeringer og køre tredje hurtigste omgangstid. Til finalen var spændingen, nervøsiteten og koncentrationen virkelig at mærke i den varme sommerluft, men så skete det ubærlige. De tekniske problemer fra træningerne vendte tilbage og sendte Martin helt og aldeles ud af kampen om den topplacering, der var arbejdet så hårdt for. Evnerne kom aldrig frem i lyset, og det blev en meget skuffende afslutning efter en meget lovende og overhalingsrig prefinale.

Marcel Schirmer så længe ud til at skulle fortsætte sin imponerende række af topresultater, men til tidtagningen kom et par garvede herrer, der hører under kategorien verdens bedste gokartkørere på banen og leverede omgangstider, hvor selv ikke Schirmers tider længere var tilstrækkelige. Oven i købet kom også 101 % reglen i brug på grund af for stor forskel mellem de to grupper. Schirmer, som var i den hurtige gruppe, blev derfor sendt fra en 5. plads til en 9. plads. I de tre kvalifikationsheats ventede nu hårdt arbejde, og med en 1. og en 4. plads så det lovende ud. Dog gik det tredje heat ikke helt som ventet, da en teknisk fejl sendte ham af banen. I prefinalen avancerede han endelig tilbage til top 10 og sørgede for en startplacering som nummer 8 til finalen. Efter en god start kom Schirmer lidt ud af takt og et mindre sammenstød med en konkurrent kostede meget tid, og en noget skuffende 10. plads blev resultatet ved tredje og næstsidste EM afdeling.

Alt i alt et løb, hvor særlig Marcel Schirmer og Martin Henckel Mortensen evnede at køre i top 3, men ikke havde heldet på deres side. Næste løb bliver fjerde afdeling af den tyske RMC på Wittgenborn banen, hvor teamet skal forsvare sin mesterskabsføring i Mini og DD2.

Leave a Reply