was successfully added to your cart.

Kurv

Challenge

RS Competitions tilbageblik på Rotax World Final 2015

By 19. november 2015 No Comments
RS-Competition - Tony Kart - Gokartweb.dk - Gokartskole - Gokart - Kart - Kartskole - DASU - Gå til Gokart - BGK - Kart Racing Vojens - K-Tech - RSC - Rotax World Final

Hos RS Competition kunne man i år glæde sig over at være kvalificeret med hele fire kørere ved det spektakulære og prestigefyldte Rotax World Final løb, der for anden gang siden år 2012 blev afviklet i Portimao i Algarve. Lige knap 300 af verdens bedste kørere var samlet for at konkurrere i de fire klasser, henholdsvis Rotax Junior, Senior, DD2 og DD2 Master. For første gang i RS Competitions historie var teamet repræsenteret i alle fire klasser med Andreas Estner i Junior, Bennet Ahrens i Senior, Marcel Schirmer i DD2 og teamchef, Robert Schlünssen, i DD2 Master. Det blev til en uge med fantastisk vejr, godt teamsammenhold og masser af adrenalin og spænding i luften.

Tre ud af de fire RS kørere kvalificerede sig til finalen. Heriblandt var ikke Bennet Ahrens i Senior, for hvem endestationen blev second change heatet. Bennet har endnu meget lidt international karting erfaring, og det taget i betragtning sørgede han for en god præstation, hvor han konstant forberede sig og slog sin egen bedste personlige tid fra tidtagningen, hver gang han kørte heat. Andreas Estner i Junior kørte stærkt og sluttede i prefinalen som nummer 13. Desværre var han i den skæbnesvangre start på finalen involveret i et uheld, som sendte ham bagerst i feltet, og herfra kørte han sig tilbage på 20. pladsen. Marcel Schirmer i DD2 fik en fænomenal start i finalen og var på 4. pladsen med kurs mod de tre forreste. Til stor ærgrelse kunne han dog ikke holde det positive momentum på grund af manglende bagdæk, og han måtte efter hård kamp se sig henvist til 10. pladsen – men vel at mærke nummer 10 blandt verdens bedste.
Robert Schlünssen i DD2 Master havde efter en placering som nummer 8 i tidtagningen en klar strategi, der lød på sikker og dækbesparende kørsel i kvalifikationsheatene. Der var ingen tvivl om, at han efter at have været hurtigste mand i de fleste af træningerne var på titeljagt. Men i prefinalen blev han offer for teknikkens uforudsigelighed og måtte allerede inden det grønne lys forlade banen med en defekt gearkasse og en låst bagaksel. På trods af, at han i finalen noterede sig som den absolut hurtigste kører, kunne det efter 19 overhalinger ikke blive til mere end en 15. plads.

Et andet højdepunkt var den traditionelle og tilbagevende Mojo Tyre Changing Contest, hvor der konkurreres om at blive verdens hurtigste til dækskift. Her deltog fra RS Competition Andre Kocks, mekaniker til Marcel Schirmer. Blandt de 40 deltagere kvalificerede Andre sig om lørdagen til finalerunden, der blev afviklet til det afsluttende Grand Party. Her blev det til en 5. plads, hvilket leder frem til den konklusion, at team RS Competition på flot vis har markeret sig i den internationale elite både på og uden for banen.

Leave a Reply